Sute de investigatii gratuite in Ambulatoriul Spitalului Clinic CF Timisoara

04/01/2024
Sute de investigatii gratuite in Ambulatoriul Spitalului Clinic CF Timisoara

Sute de investigatii gratuite in Ambulatoriul Spitalului Clinic CF Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-investigatii-gratuite-in-ambulatoriul-spitalului-clinic-cf-timisoara/

Sute de investigatii gratuite in Ambulatoriul Spitalului Clinic CF Timisoara. Pacientii au nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie, anunta reprezentantii unitatii medicale.

“Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic CF Timisoara reprezinta un centru medical de excelenta, prin care oferim servicii medicale in 15 specialitati care acopera o gama larga de investigatii, de la cele de diabet zaharat si nutritie la cardiologie, ginecologie, medicina interna, chirurgie generala, urologie, ORL, ortopedie, pneumologie, dermatovenerologie, oftalmologie, neurologie, ortopedie, psihologie si psihiatrie. Un loc aparte il constituie laboratorul de imagistica medicala.”, scrie pe pagina de Facebook a spitalului.

Peste 90 la suta din consultatiile ce se pot face in cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic CF Timisoara sunt gratuite pentru pacientii care au un bilet de trimitere de la medicul de familie. Unitatea sanitara a incheiat si pentru anul 2024 un contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis.

“Am incercat sa implementam cat mai multe pachete pentru investigatii gratuite pentru cei care vin pentru un consult in Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic CF Timisoara. Am reusit, anul trecut, sa diversificam si sa completam numarul si tipul de pachete medicale, sa introducem cat mai multe servicii pe care le decontam in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. De exemplu, se pot face acum inclusiv ecografii abdominale gratuite cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. De asemenea, am adus medici noi si am infiintat un cabinet nou, cel de ortopedie. Imi doresc ca in 2024 sa continuam dezvoltarea Ambulatoriului Integrat si sa facem cunoscute serviciile pe care le oferim in cadrul acestuia, pentru a atrage cat mai multi pacienti”, spune conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timisoara.

Cardiologie: consult si control cardiologic, electrocardiograma, ecografie transtoracica, Holter ECG/24h, monitorizarea tensiunii arteriale 24h, cuantificarea rigiditatii arteriale, consiliere preventie boli cardiovasculare.

Dermatologie: dermatoscopie, recoltare material bioptic, electrochirurgie, tratamentul chirurgical al leziunilor, electrocauterizare.

Diabet, Nutritie si Boli Metabolice: consiliere nutritionala, evaluare, diagnostic, teste de sensibilitate, indice glezna brat, recomandari medicale, monitorizare, efectuare hemoglobina glicozilata.

Pneumologie: consult pneumologic, spirometrie, somnologie, aerosoloterapie.

Ginecologie: consult ginecologic, ecografie, teste de specialitate, monitorizare de sarcina.

Neurologie: testarea fortei musculare, teste de sensibilitate, testarea memoriei, evaluarea cognitiva pentru persoanele cu dementa, scala UPDRS – pentru pacientii cu Parkinson.

Oftalmologie: determinare dioptrii, fund de ochi, ecografie oculara, tomografie oculara – OCT, determinare tensiune intraoculara, perimetrie computerizata, dezobstructii canale lacrimale, injectii intravitreene.

ORL: consulturi ORL, audiometrie, timpanometrie, videoendoscopie nazala si laringiana rigida si flexibila, spalaturi auriculare, cauterizari mucoasa nazala cu radiofrecventa, cauterizare in sangerari nazale.

Psihiatrie: consult de psihiatrie, consult control, eliberare referat si adeverinta medicala, teste clinice (SCOR GAFS, MMSE), consiliere psihiatrica specifica si familiala, psihoterapie.

Urologie: consulturi de specialitate, ecografie aparat urinar, ecografie testiculara si peniana, consultatii infertilitate si tulburari de dinamica sexuala, recoltare secretie uretrala, montare sonda uretro-vezicala.

Chirurgie: consulturi chirurgicale, interventii de mica chirurgie.

Ortopedie: consult de ortopedie, infiltratii tratamente, imobilizari, mica chirurgie ortopedica.

Medicina interna: ecografie abdominala gratuita cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, consult de specialitate, ecografie generala

Psihologie: evaluare psihologica, consiliere psihologica, psihoterapie cognitiva comportamentala.

Radiologie: investigatii gratuite de Computer Tomograf.

“Vorbim de un adevarat hub medical in care punem accent pe diversitatea specializarilor, dar si pe calitatea investigatiilor oferite. Avem un mix format din medici tineri, plini de entuziasm si dedicati misiunii de a oferi ingrijire medicala profesionista, dar si medici cu ani multi de experienta in spate. Practic, oferim pentru fiecare pacient un diagnostic complet si complex, personalizat, ceea ce demonstreaza, inca o data, angajamentul pe care ni l-am luat fiecare dintre noi fata de comunitate, fata de pacienti, atunci cand am decis sa devenim medici. Trebuie spus ca avantajele functionarii Ambulatoriului in sistem integrat sunt multiple. Nu doar pentru ca putem sa ne consultam cu colegii din alte specialitati atunci cand in urma investigatiei medicale a unui pacient suspicionam si alte afectiuni, dar avem posibilitatea si de a recomanda internarea intr-una din sectiile spitalului, iar, dupa externare, controalele medicale pot fi facute tot prin cabinetele din Ambulatoriul Spitalului Clinic CF Timisoara”, spune S.L. Vladiana Turi – medic sef Ambulatoriu Spitalul Clinic CF Timisoara.

Programarile pentru un consult gratuit in Ambulatoriul Spitalului Clinic CF Timisoara se pot face, de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 16.00. Orarul cabinetelor de specialitate poate fi gasit AICI.

Etichete: ambulatoriu spitalul clinic cf timisoara, consultatii gratuite timisoara, spitalul clinic cf timisoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: