Sute de angajati ai Spitalului Judetean din Craiova au protestat fata de scaderea salariilor

16/04/2018

Sute de angajati ai Spitalului Judetean din Craiova au protestat fata de scaderea salariilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-angajati-ai-spitalului-judetean-din-craiova-au-protestat-fata-de-scaderea-salariilor/


Sute de angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova – medici, asistenti, infirmieri si brancardieri etc – au protestat, luni dimineata, in curtea institutiei sanitare in semn de nemultumire fata de scaderea veniturilor dupa aplicarea noii legi a salarizarii.

“Sporurile, la noi, la spital, pentru conditii periculoase de munca se dau la minimum, prin regulament – pentru doctori, sporul de garda este de 5 si 10% in loc de 75 si 100%, pe salariul din ianuarie, nu pe salariul din martie, ceea ce este ilegal. Pentru asistenti, sporul de ture, care era de 15%, si sporul de sambete si duminici se reduc la jumatate, iar biologii, farmacistii, infirmierele, brancardierii primesc micsorarea de sporuri fara marire de salariu, deci lor le scad veniturile fata de ianuarie, februarie si chiar fata decembrie anul trecut. Deci cei carora nu li s-au majorat salariile vor avea venituri mai mici. Iar sporurile la valoarea minima sunt mai mici decat cele de acum o luna: la cei carora le-a crescut salariul, iar sporul a scazut, este o compensare, dar, la cei la care nu a crescut salariul si a scazut sporul, venitul a scazut. Asa este legea. Lucrurile trebuiau facute in asa fel incat sa nu afecteze venitul nimanui”, a declarat pentru A medicul Eleodor Carstoiu, potrivit Agerpres.

Pe timpul protestului, angajatii au strigat “greva generala”, afirmand ca intentioneaza sa declanseze aceasta forma de protest daca revendicarile lor nu vor fi solutionate, mai scrie sursa mentionata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Proiect: Grup tehnic pentru elaborarea criteriilor de autorizare a unitatile care fac teste RT-PCR

Noile reguli privind concediile medicale pun inutil medicii si pacientii pe drumuri

Citu, despre angajatii de la Ambulanta: Sunt un exemplu pentru noi toti

Sanitas: Lipsa dialogului social este un lucru acut in Romania

Ambulantierii solicita 1000 de posturi suplimentare si reaplicarea Legii 5/ 2021