Sustinerea politicilor in privinta medicilor de familie– o prioritate a lui Nicolae Banicioiu ca viitor ministru

05/03/2014

Sustinerea politicilor in privinta medicilor de familie– o prioritate a lui Nicolae Banicioiu ca viitor ministru

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sustinerea-politicilor-privinta-medicilor-de-familie-o-prioritate-lui-nicolae-banicioiu-ca-viitor-ministru/

poza ministerul sanatatiiPropus pentru functia de ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu a precizat ca va continua programele in sanatate initiate de fostul ministru, Eugen Nicolaescu. Printre prioritatile sale ca viitor ministru al Sanatatii se numara cresterea transparentei, modernizarea unitatilor sanitare precum si investitii utile in infrastructura.

Stimularea performantelor personalului medical, prioritate pentru viitoarea conducere

Nicolae Banicioiu a primit avizul favorabil pentru portofoliul de la ministerul Sanatatii din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

Acesta a adaugat ca prioritati pentru ministerul Sanatatii reducerea arieratelor, modernizarea unitatilor sanitare dar si crearea conditiilor pentru ca medicii plecati in alte sisteme de sanatate din Europa sa revina in tara.

“Tot ceea ce s-a realizat in acord cu programul de guvernare USL se continua. Proiectele mari intentionez sa le continuam”, a precizat Nicolae Banicioiu.

Nicolae Banicioiu sustine reluarea productiei de vaccin

Propus pentru functia de ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu a precizat ca singura problema in reluarea productiei de vaccin la Institutul Cantacuzino este regasirea resurselor necesare pentru a elimina problemele gasite de expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Pachetul de baza poate asigura echilibrul in sistemul de sanatate

In ceea ce priveste contractul-cadru, Banicioiu a afirmat ca este valabil doi ani si ca va ramane valabil pana la modificarea pachetului de servicii medicale de baza.

In acelasi timp, medicii rezidenti sunt asigurati ca isi vor primi bursele promise.

“De vineri au plecat banii. Astazi si maine vor ajunge la medicii rezidenti. Ei sunt platiti pentru luna trecuta”, a precizat Banicioiu.

Proiectul cardului de sanatate va fi continuat de noua conducere

“In momentul de fata sunt realizate 7 milioane de carduri de sanatate. Se merge inainte si se continua programul initiat de ministrul Eugen Nicolaescu si fostul presedinte al CNAS Cristian Busoi”, a precizat Nicolae Banicioiu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: