Suplimentarea locurilor de rezidenti in cabinetele de medicina de familie

13/03/2018

Suplimentarea locurilor de rezidenti in cabinetele de medicina de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/suplimentarea-locurilor-de-rezidenti-in-cabinetele-de-medicina-de-familie/


Ministru Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca a fost semnat un memorandum cu Ministerul Finantelor pentru suplimentarea locurilor de rezidenti in cabinetele de medicina de familie, pentru aceia care au luat punctaj de trecere la examenul de rezidentiat, dar nu au obtinut un post.

Continut educational:

Am promis ca ne vom ocupa de soarta celor 400 de rezidenti, care au obtinut punctaj de trecere la examenul de rezidentiat, dar fara posibilitatea de a ocupa un loc sau post. La mijlocul lunii februarie m-am intalnit cu rectorii de medicina si farmacie si am discutat despre situatia acestor rezidenti. Astazi a fost incheiat un memorandum cu ministerul Finantelor, prin care suplimentam numarul de posturi pentru medicina de familie pentru acei rezidenti care au promovat examenul de rezidentiat”, a declarat ministrul Sanatatii citat de Mediafax.

Potrivit sursei mentionate, salariile rezidentilor au fost marite ca urmare a intrarii in vigoare a Legii Salarizarii Unitare.

 

Autor: FormareMedicala.ro

4 Comentarii

 1. Alexandru Doru says:

  Nu sunt asa de pesimist pentru ca odata ce am intrat in UE veniturile noastre au crescut putin cite putin,lent,dar sigur.Recomandarea UE pentru procentul alocat medicinei primareeste 10% si decidentii va trebui sa ia in seama aceasta recomandare pentru a nu intra sistemul in colaps.Darpina atunci trebuie sa fim uniti si sa nu cedam intimidarilor lor!

 2. Doky doc says:

  Dna ministru habar nu are pe ce lume trăiește. Crede ea ca poate obliga med.de Fam. sa plătesc pe rezident? Din ce bani? Medicul este privat nu este sluga ministerului.

  • Cristina Pavel says:

   Nu ar fi vorba sa plătiți dv ca titular de cabinet MF, un rezident de MF. Rezidenții de MF sunt încadrați pe perioada rezidențiatului ca salariați ai unui spital universitar, unde își fac stagiile in primii doi ani si de unde își iau salariile. In anul 3 de rezidențiat se face practica in cabinetul unui MF, de obicei care este si instructor formator de MF si care e dispus sa primească rezidenți. Nu acel medic instructor il plătește pe rezident, ci tot spital unde rezidentul e încadrat ca salariat.

   • Georgescu C. says:

    Buna seara d-na Pavel. O mica observatie: rezidentii MF, conform ultimei curicule, fac 4 ani de rezidentiat… iar in cabinetul medicului de familie stau 2 ani, din care 6 luni la inceputul rezidentiatului… Doar ca sa va actalizati datele.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: