“Sunt rezident, what next?”

25/11/2014

“Sunt rezident, what next?”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sunt-rezident-next/

Coperta sunt rezidentTitlu: Sunt rezident, what next?

Autor: Dr. Stefan Gutue

Pret: 30 RON

Descriere: Compania de comunicare medicala Houston NPA lanseaza cartea “Sunt rezident, what next?”, o publicație utila pentru cei care vor sa practice medicina in sistemul medical romanesc. Cartea se poate comanda la comenzi@houston.ro.

Scrisa de dr. Stefan Gutue, medic specialist urolog, cartea se adreseaza in mod special studenților la medicina din anii clinici (III-VI) si rezidenților din anul I, in special celor care urmeaza o specialitate chirurgicala.

Cartea are 200 de pagini pline de informații utile si este structurata in doua parți: prima, un ghid de supravietuire pentru trecerea de la viața de student la ritmul infernal de lucru al unui stagiu de chirurgie generala intr-un spital de urgența, si a doua parte, o analiza a sistemului actual de sanatate si a oportunitaților (sau a lipsei lor) in anii ce vor veni dupa terminarea rezidențiatului.

“Sunt rezident, what next?” atinge subiecte precum: alegerea unei specialitați, planificarea numarului de specialisti formați anual, salarizarea rezidenților, dependența tehnologica a medicului aflat la inceput de drum, programa practica a rezidentului, opțiunile de angajare ale unui tanar specialist in sistemul de stat sau privat, migrația medicilor, atitudinea opiniei publice fața de lumea medicala.

Autorul a urmat Facultatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti si apoi rezidențiatul in specialitatea Urologie in cadrul Spitalului Clinic de Urologie “Theodor Burghele”, Bucuresti.

De-a lungul celor 5 ani de rezidențiat a urmat pasiunea pentru chirurgie laparoscopica, pasiune care s-a desfasurat si in afara salii de operație, prin participarea la numeroase lucrari de specialitate, stagii de pregatire in strainatate si un fellowship la o clinica importanta din Germania. S-a ambiționat sa faca toate aceste eforturi din dorința de a face si in Romania un rezidențiat “ca in afara”. Pasiunea pentru scris se regaseste in cartea “Sunt rezident, what next?” prin care dr. Stefan Gutue doreste sa lase un bagaj de sfaturi utile oferite cu umor (uneori negru) generațiilor care vin din urma.

“Cand Stefan Gutue mi-a dat sa citesc prima parte a carții lui, pe langa faptul ca m-am amuzat copios, m-am trezit transpus imediat in propria dezorientare consecutiva absolvirii facultații de medicina. Atunci mi-ar fi placut sa ma inspire cineva cu viziune despre ce ar putea urma. Si sa ma calauzeasca sa fac pasii corecți in calea formarii mele chiar daca acestia ar fi fost poate ceva mai grei. Apoi am facut asocierea cu rezidenții pe care i-am intalnit in ultima vreme si modul in care ei au devenit ceea ce sunt acum. Diferențiatorii principali au fost viziunea devenirii lor si capacitatea de a lucra sanatos pentru a se ține pe direcție. Plecand de la ideea lui Robert Kiyosaki, ”daca vrei sa ajungi undeva, cel mai bine este sa gasesti pe cineva care a fost deja acolo”, am incurajat autorul sa isi duca munca pana la capat. Lucrarea conține idei valoroase care, o data aplicate, se pot transforma in reflexe esențiale ale unei cariere medicale implinite. Incurajez viitorul specialist sa faca eforturi constante de a vedea dincolo de momentul prezent, cu cel puțin 10 ani inainte. Cum iți asterni, asa dormi, devine tot mai actual. Norocul te ajuta daca te gaseste lucrand la ceva. Te invit la o lectura placuta”, scrie Dr. Nicolae-Iordache Iordache, Autor  “Cine esti tu, doctore?” pe coperta carții “Sunt rezident, what next?”.

Cartea este disponibila la prețul de 30 lei + taxe postale (aprox 10 lei prin Posta Romana; 15-20 lei prin curierat) si se poate comanda pe mail la comenzi@houston.ro.

Daca doriți sa aflați detalii despre carte sau sa intrați in contact cu autorul, puteți accesa Pagina Oficiala de Facebook https://www.facebook.com/suntrezident

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: