Summitul UE: Numarul medicilor la Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu va fi dublat

06/05/2019

Summitul UE: Numarul medicilor la Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu va fi dublat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/summitul-ue-numarul-medicilor-la-spitalului-clinic-judetean-de-urgenta-din-sibiu-va-fi-dublat/

In data de 9 mai, cand sefii de stat si de guvern din UE vor participa la Summitul Partidului Popular European si la Summitul Uniunii Europene, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu vor fi de garda, in premiera, un numar dublu de medici, fiind adusi de acasa toti medicii sefi de sectii.

“Garzile se vor dubla pe 8, 9 si 10. Spre exemplu, la Interne erau doi medici de garda, unul pe sectie si unul in Urgenta. Acum o sa fie patru. O sa fie medici tot din sectie. Nu aducem medici din afara, ii aducem de acasa si vor face in acele zile, dublu. Deci, daca aveam un medic, o sa fie doi. Si o sa fie medici primari si specialisti, in principiu rezidenti deloc sau numai acolo unde nu se poate. Toti sefii de sectii o sa fie de garda in data de 9 mai plus inca un medic din sectia respectiva:”, a declarat directorul Cornel Benchea, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, in sectia de Urgenta se va dubla numarul de medici si se vor securiza la maxim intrarile, in asa fel incat orice apartinator sa poata sa intre in spital doar prin intrarile principale, care sunt monitorizate in general cu paznici si camere video.

Pentru prima data in istoria recenta a Sibiului, urgentele medicale nu vor fi tratate doar in spitalele din oras, ci si in trei corturi de campanie.

Continut educational:

“In Urgenta vor fi medici de garda dublu si vor fi trei corturi care nu stiu unde vor fi puse, primele urgente vor fi tratate in corturile respective. Vor fi trei spitale de campanie, in care nu va fi personal de la noi. (…) Am renovat la Urgenta. (…) Acum o sa punem o usa metalica pe care o sa o blocam. Apartinatorii care vor sa ajunga la Chirurgii, Ortopedie, nu vor mai putea din Urgenta, ci doar prin intrarile principale. Incercam sa securizam cat se poate”, a mai spus directorul Cornel Benchea conform sursei citate.

Toti medicii care vor fi de garda in zilele de 8, 9 si 10 mai in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu sunt verificati de catre Serviciul de Protectie si Paza (SPP).

In data de 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politica a Uniunii Europene, aici urmand sa se reuneasca sefii de stat si de guvern din UE.

Etichete: Summitul UE Sibiu, Spital de Urgenta Sibiu, medici de garda

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: