Suceava: Cel mai scazut procent de vaccinare antirujeolica inregistrat pana in prezent

18/01/2017

Suceava: Cel mai scazut procent de vaccinare antirujeolica inregistrat pana in prezent

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/suceava-cel-mai-scazut-procent-de-vaccinare-antirujeolica-inregistrat-pana-in-prezent/

vaccin1Anul trecut, in judetul Suceava, procentul de acoperire vaccinala antirujeolica la copiii in varsta de un an era doar de 61%.

Acesta este cel mai scazut procent inregistrat pana in prezent.

Potrivit medicul epidemiolog Catalina Zorescu, din datele colectate de DSP Suceava rezulta ca procentul de acoperire vaccinala antirujeolica la copiii in varsta de un an, de 61%, este ”nemaiintalnit in analele DSP”.

Potrivit Agerpres, adjunctul DSP Suceava a mai subliniat ca este foarte important ca parintii sa constientizeze faptul ca trebuie sa-si protejeze copiii impotriva rujeolei si sa accepte vaccinarea conform calendarului national de vaccinari, mai ales dupa decesele inregistrate in Vestul Romaniei la sugari nevaccinati care au facut forme grave ale bolii.

Medicul mai precizeaza ca rujeola ”nu este o boala simpla” si poate conduce la o scadere a imunitatii organismului pe termen lung, ceea ce face ca pacientul sa fie mai vulnerabil in fata altor boli.

In judetul Suceava, se afla in desfasurare o campanie initiata de Ministerul Sanatatii de vaccinare antirujeolica a tuturor copiilor nevaccinati, in scopul limitarii extinderii epidemiei de rujeola in Romania.

Potrivit sursei mentionate, anul trecut, in judetul Suceava, s-au inregistrat 68 de cazuri de rujeola.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. RODICA says:

    Vinovatul principal este ministerul sanatatii care are obligatia sa: asigure vaccinul si sa faca educatie pantru sanatate.
    Nu a existat in ultimii 10 ani nici o campanie de promovare a sanatatii.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Rafila: Numarul de cazuri creste datorita transmiterii comunitare intense

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi