Subprograme noi in cadrul Programului national de screening pentru boli cronice

29/03/2024
Subprograme noi in cadrul Programului national de screening pentru boli cronice

Subprograme noi in cadrul Programului national de screening pentru boli cronice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/subprograme-noi-in-cadrul-programului-national-de-screening-pentru-boli-cronice/

Guvernul aproba includerea a patru subprograme noi, pentru mai multe tipuri de cancer si pentru depistarea infectiilor cronice cu virusuri hepatice, in cadrul Programului national de screening pentru boli cronice.

“In domeniul sanatatii actualizam si reorganizam mai multe programe nationale de sanatate ca sa oferim noi servicii medicale romanilor. Cel mai important exemplu este cel al Programului national de screening pentru boli cronice. Includem patru subprograme noi, pentru mai multe tipuri de cancer si pentru depistarea infectiilor cronice cu virusuri hepatice”, a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu, in sedinta de Guvern.

De asemenea, Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, Programul National de Investitii in Infrastructura Unitatilor Spitalicesti, prin care se vor aloca, in perioada 2024 – 2030, fonduri de peste 13 miliarde de lei pentru realizarea de noi spitale orasenesti, municipale, de urgenta si pentru dotarea si modernizarea altor unitati sanitare.

Etichete: subprograme noi sanatate, programul national de screening boli cronice, screening boli cronice, ciolacu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: