Subprogram de radioterapie pentru bolnavii de cancer incepand cu 1 mai 2015

18/03/2015

Subprogram de radioterapie pentru bolnavii de cancer incepand cu 1 mai 2015

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/subprogram-de-radioterapie-pentru-bolnavii-de-cancer-incepand-cu-1-mai-2015/

ministerul-sanatatiiIncepand cu data de 1 mai 2015, pacientii cu afectiuni oncologice vor beneficia de un subprogram de radioterapie distinct, in cadrul programului national de oncologie.

Tot pana la aceasta data va fi implementat cadrul legislativ care sa permita derularea acestui subprogram.

“Radioterapia este sectorul cel mai vitregit din oncologie. Avem inca pacienti pe listele de asteptare pentru aceste proceduri. Pana anul acesta, Romania nu a dezvoltat un sistem national de radioterapie. Anul acesta am schimbat modul de organizare si implementare a programelor nationale de sanatate si, asa cum am promis la inceputul mandatului meu, am elaborat un subprogram exclusiv de radioterapie care va beneficia de alocarea unui buget distinct, fapt ce va permite o mai mare predictibilitate si adaptare la nevoile reale ale pacientului oncologic. In cadrul acestuia tratamentele de radioterapie vor fi decontate integral atat in unitatile sanitare de stat, cat si in cele private”, a declarat Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

De asemenea, anul trecut, Ministerul Sanatatii a semnat un Acord cu Banca Mondiala pentru deschiderea de noi centre de radioterapie, numarul acestora fiind deficitar in prezent. Proiectul va beneficia de 40 de milioane de euro prin programul cu Banca Mondiala.

 

1 Comentarii

  1. gaby.ceacarevici says:

    Domnule ministru, cu tot respectul vreau sa va aduc la cunostinta urmatoarele: sunt operata de doualuni de cancer la san si m-am bucurat foarte mult cand am citit in presa declaratiile dvs. dar ca orice bucurie care nu tine mult, in urmatoarele zile m-am intristat la loc. Am sunat la mai multe clinici private de radioterapie si bineinteles ca nimeni nu stia nimic. Am fost plimbata cu vorba de colo colo si pana la urma,la una din clinici am obtinut cat de cat un raspuns, cum ca se va compensa pachetul de baza de radioterapie, ei folosint tehnici noi in domeniu respectiv imrt etc. denumiri care imi sunt mai putin familiare, iar pentru asta vom plati in continuare niste sume exorbitante ce variau de la 7500 ron la 9200 de ron in functie de clinica.Va dati seama ca asa ceva este peste puterile unor oameni normali care traiesc din pensii si salarii pe care le cunoastem cu totii, si care nu isi vor permite sa plateasca banii astia niciodata.Si atunci ce ne mai ramane de facut? Probabil sa asteptam sa ne vina randul la spitalele de stat,unde sunt niste liste de asteptare de luni, timp in care starea de sanatate se poate deteriora si sa ne rugam la bunul Dumnezeu sa ne dea zile sa rezistam. Va rog insistent daca sunteti un om cu intelegere fata de noi cei incercati de o astfel de boala,sa luati o decizie favorabila si sa ne dati o sansa la viata. Va multumesc anticipat.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: