SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

16/06/2021
SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sua-si-ue-cer-un-studiu-asupra-originii-pandemie-care-sa-fie-transparent-si-fara-interferente/

Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana au cerut elaborarea unui nou studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) asupra originii pandemiei COVID-19, care sa fie transparent, bazat pe probe, condus de experti si fara interferente. De asemenea, au anuntat ca vor lucra impreuna in vederea stabilirii unor metode pentru posibile viitoare investigatii asupra epidemiilor, relateaza agentia EFE .

Acest anunt a fost facut intr-un comunicat comun difuzat la finalul summitului UE-SUA, desfasurat la Bruxelles si la care au participat presedintele SUA, Joe Biden, presedintele Consiliului European, Charles Michel, si presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie si Agerpres.

Reamintim ca OMS a efectuat o prima investigatie in cadrul unei misiuni desfasurate impreuna cu China in zona orasului chinez Wuhan, considerat epicentrul pandemiei.

Cercetarea nu a reusit sa elucideze originea coronavirusului SARS-CoV-2, dar expertii care au efectuat-o au estimat in raportul lor, publicat in luna februarie, ca fiind “extrem de improbabila” ipoteza unei scapari a coronavirusului dintr-un laborator al orasului, ipoteza sustinuta de unii responsabili politici si ai serviciilor secrete din SUA, mai ales in timpul administratiei fostului presedinte Donald Trump.

Administratia succesorului acestuia, Joe Biden, a fost rezervata in a sprijini o asemenea ipoteza, dar sustine ca misiunea OMS, care a durat patru saptamani, s-ar putea sa fi fost supusa unor presiuni din partea Beijingului, justificand astfel solicitarea pentru o noua investigatie.

Transmiterea coronavirusului de la un prim animal la un al doilea inaintea unei contaminari la om este ipoteza ”cea mai probabila”, dar nu au putut fi identificate aceste animale, o posibilitate fiind si transmiterea virusului prin lantul frigorific, a declarat seful delegatiei OMS care a realizat investigatia la Wuhan, Peter Ben Embarek, mai relateaza sursele citate.

Etichete: origine pandemie, origine coronavirus, studiu origine pandemie covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: