SUA are o solutie pentru Romania privind imunoglobulina

07/03/2018

SUA are o solutie pentru Romania privind imunoglobulina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sua-are-o-solutie-pentru-romania-privind-imunoglobulina/


Ministerul Sanatatii urmeaza sa centralizeze propunerile privind aprovizionarea cu imunoglobulina primite dupa activarea Mecanismului european de protectie civila, dar si a celui NATO, a declarat ministrul Sorina Pintea, care a precizat ca Statele Unite ale Americii au transmis ca au o solutie.

“Sunt 70 de state care au achiesat la sistemul acesta de mecanism si care cauta solutii. Probabil ne vor oferi si solutii. Statele Unite au spus ca au o solutie, dar, repet, le centralizam si vedem”, a afirmat ministrul Pintea, dupa o intalnire cu reprezentantii celor cinci mari producatori de imunoglobulina din Europa.

Ea a spus ca exista imunoglobulina pe stoc si in Europa.

“Discutia inca nu s-a terminat, va continua si dupa ce ma voi intoarce de la sedinta de Guvern. In acest moment, spun eu, ca sunt niste discutii constructive, vom gasi o rezolvare a problemei. Este de bun augur ca ne-am intalnit, dar vom continua dupa ce ma intorc”, a mai precizat ministrul Sanatatii potrivit Agerpres.

Potrivit sursei mentionate, intrebata ce s-a intamplat cu semnalul primit din partea Austriei privind imunoglobulina, Sorina Pintea a raspuns: “Asteptam vesti si de la alte state si apoi vom face o centralizare, continua discutiile cu toata lumea”.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: