Studiu: Varianta Omicron este la fel de severa ca si celelalte variante ale SARS-CoV-2

09/05/2022
Studiu: Varianta Omicron este la fel de severa ca si celelalte variante ale SARS-CoV-2

Studiu: Varianta Omicron este la fel de severa ca si celelalte variante ale SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-varianta-omicron-este-la-fel-de-severa-ca-si-celelalte-variante-ale-sars-cov-2/

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 este la fel de severa ca si variantele anterioare, concluzioneaza un studiu amplu realizat in Statele Unite ale Americii, relateaza Reuters.

Acesta contrazice ipotezele formulate de cercetarile precedente potrivit carora ar fi mai transmisibila, dar mai putin severa.

”Am ajuns la concluzia ca riscurile spitalizarii si mortalitatii au fost aproape identice intre perioade”, au precizat cei patru cercetatori care au condus studiul realizat pe baza datelor provenite de la 130.000 de pacienti cu COVID-19 si referindu-se la perioadele din ultimii doi ani cand diferite variante au fost dominante la nivel global, potrivit Agrepres.

Cercetarea, care se afla in proces de evaluare peer review la Nature Portfolio si a fost publicata pe Research Square in data de 2 mai, a fost ajustata in functie de factori de eroare precum criterii demografice, situatia vaccinarii si indexul de comorbiditati Charlson care estimeaza riscul de deces la un an de la spitalizare pentru pacientii care prezinta conditii specifice de comorbiditate, mai scriu sursele citate.

Studiile care au presupus ca varianta Omicron este mai putin severa au fost realizate in diferite regiuni, printre care Africa de Sud, Scotia, Anglia si Canada, au precizat autorii noului studiu, oameni de stiinta de la Massachusetts General Hospital, Universitatea Minerva si Harvard Medical School.

Acestia au spus ca studiul lor ar putea avea mai multe limitari, printre care si posibilitatea de a fi subestimat numarul pacientilor vaccinati in valuri COVID-19 mai recente, precum si numarul total de infectari, intrucat a exclus pacientii care au efectuat teste rapide la domiciliu.

Etichete: varianta omicron, virusul sars-cov-2, severitate omicron

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: