Studiu: Vaccinul Pfizer & BioNTech are o eficacitate ridicata impotriva variantei sud-africane

02/04/2021

Studiu: Vaccinul Pfizer & BioNTech are o eficacitate ridicata impotriva variantei sud-africane

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-vaccinul-pfizer-biontech-are-o-eficacitate-ridicata-impotriva-variantei-sud-africane-a-coronavirusului/

Companiile Pfizer & BioNTech au anuntat ca vaccinul lor anti-COVID-19 are o eficacitate foarte ridicata impotriva variantei sud-africane a noului coronavirus, citand concluziile unor studii clinice realizate in Africa de Sud, informeaza AFP.

Niciun caz de COVID-19 nu a fost observat in Africa de Sud la persoanele vaccinate in cadrul unui studiu clinic de faza 3, care a permis monitorizarea participantilor pentru o perioada de pana la sase luni dupa administrarea celei de-a doua doze, potrivit unui comunicat citat si de Agerpres.

In aceasta tara, “800 de participanti au fost recrutati, noua cazuri de COVID-19 au fost observate, toate din grupul placebo, fapt care indica o eficacitate a vaccinului de 100%”, au precizat reprezentantii aliantei Pfizer-BioNTech.

Este vorba despre “primele rezultate de tip clinic care arata ca un vaccin poate sa protejeze eficient impotriva variantelor aflate in prezent in circulatie, un factor esential pentru a atinge imunitatea de grup si pentru a pune capat acestei pandemii pentru populatia mondiala”, a declarat Ugur Sahin, CEO-ul si cofondatorul companiei BioNTech, in acelasi comunicat.

Potrivit surselor citate, companiile Pfizer si BioNTech au estimat in luna ianuarie, pe baza testelor realizate in vitro, ca desi era “inferioara” fata de reactia observata impotriva tulpinii comune a noului coronavirus, “eficacitatea ridicata” impotriva variantei sud-africane nu parea sa fie afectata.

Datele furnizate de studiile clinice au confirmat acele rezultate, mai subliniaza comunicatul citat.

Pfizer si BioNTech intentioneaza sa produca in 2021 pana la 2,5 miliarde de doze din vaccinul lor anti-COVID-19.

Etichete: vaccin Pfizer & BioNTech, vaccin anti-covid, tulpina sud-africana a noului coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: