Studiu: Vaccinul Moderna, eficient 90% impotriva Covid-19 si 95% contra formelor severe ale bolii

14/04/2021

Studiu: Vaccinul Moderna, eficient 90% impotriva Covid-19 si 95% contra formelor severe ale bolii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-vaccinul-moderna-eficient-90-impotriva-covid-19-si-95-contra-formelor-severe-ale-bolii/

Vaccinul Moderna este eficient 90% impotriva Covid-19 si 95% contra formelor severe ale bolii, a anuntat compania americana de biotehnologie in urma unui nou studiu clinic, potrivit AFP.

Noile date provin dintr-un studiu clinic de faza 3 realizat in randul a peste 30.000 de persoane din Statele Unite. Eficacitatea impotriva COVID-19 este in usoara scadere comparativ cu rezultatul de 94,1% raportat in urma unui amplu studiu clinic publicat in decembrie in revista medicala New England Journal of Medicine, dupa cum relateaza si Agerpres.

Totusi, nu se precizeaza in comunicat daca aceasta scadere a eficacitatii vaccinului sau este atribuita aparitiei noilor variante de coronavirus.

Compania de biotehnologie lucreaza la doua versiuni modificate ale vaccinului sau, specifice noilor variante, ale caror rezultate in urma studiilor efectuate pe soareci – care nu au fost deocamdata evaluate de oameni de stiinta – sunt incurajatoare.

“Noile date preclinice referitoare la vaccinurile noastre candidate specifice altor variante (de coronavirus) ne ofera incredere in capacitatea noastra de a anticipa aparitia unor noi variante”, a declarat St├ęphane Bancel, seful Moderna, potrivit surelor citate.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin moderna, eficienta vaccin moderna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: