Studiu: Vaccinarea gravidelor contra tusei convulsive ar putea preveni 9 din 10 cazuri la sugari

10/10/2017

Studiu: Vaccinarea gravidelor contra tusei convulsive ar putea preveni 9 din 10 cazuri la sugari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-vaccinarea-gravidelor-contra-tusei-convulsive-ar-putea-preveni-9-din-10-cazuri-la-sugari/

Vaccinarea gravidelor contra tusei convulsive ar putea preveni 9 din 10 cazuri la sugari, sugereaza un studiu realizat recent in Statele Unit ale Americii, citat de Reuters.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au analizat date prelevate de la 251 de bebelusi care au dezvoltat tuse convulsiva inainte de implinirea varstei de doua luni si de la un grup de control format din 537 de copii mici care nu au avut pertussis.

Prin administrarea vaccinului pentru tetanos, difterie si pertussis (TdaP) gravidelor aflate in al treilea trimestru al sarcinii pot fi prevenite circa 78 de cazuri de tuse convulsiva la bebelusi la fiecare 100 de femei imunizate, au notat cercetatorii, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Introducere in Vaccinologie

In cazul femeilor care au fost vaccinate in al doilea trimestru de sarcina vaccinul a avut o eficacitate de 64%.
Cand femeile au fost imunizate in orice moment al sarcinii, eficacitatea a fost de 51%.

In urma analizarii cazurilor severe, care au necesitat spitalizare, cercetatorii au concluzionat ca rata de eficacitate a vaccinului a fost de 90%.

”Evaluarea noastra se adauga numarului din ce in ce mai mare de dovezi care atesta ca imunizarea efectuata in timpul sarcinii este eficienta pentru protejarea nou-nascutilor impotriva tusei convulsive in primele luni de viata — o perioada in care sugarii au un risc mai mare de a dezvolta infectii severe sau mortale cu pertussis”, a declarat Tami Skoff din cadrul Centrului de Control si Prevenire a Bolilor (CDC) din Atlanta, potrivit surselor mentionate.

Autoritatile din domeniul sanitar din mai multe tari au recomandat imunizarea in timpul sarcinii ca si efectuarea unei serii de trei vaccinuri pentru sugari, incepand de la aproximativ 6 saptamani de viata pana la 3 luni. Unele state recomanda, de asemenea, ca femeile sa fie imunizate in timpul fiecarei sarcini, deoarece eficacitatea vaccinului descreste in timp.

La inceputul anului 2013, CDC a recomandat administrarea vaccinului TdaP tuturor gravidelor, indiferent daca mai facusera sau nu o astfel de injectie in trecut.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular