Studiu: Vaccinarea gravidelor contra tusei convulsive ar putea preveni 9 din 10 cazuri la sugari

10/10/2017

Studiu: Vaccinarea gravidelor contra tusei convulsive ar putea preveni 9 din 10 cazuri la sugari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-vaccinarea-gravidelor-contra-tusei-convulsive-ar-putea-preveni-9-din-10-cazuri-la-sugari/

Vaccinarea gravidelor contra tusei convulsive ar putea preveni 9 din 10 cazuri la sugari, sugereaza un studiu realizat recent in Statele Unit ale Americii, citat de Reuters.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au analizat date prelevate de la 251 de bebelusi care au dezvoltat tuse convulsiva inainte de implinirea varstei de doua luni si de la un grup de control format din 537 de copii mici care nu au avut pertussis.

Prin administrarea vaccinului pentru tetanos, difterie si pertussis (TdaP) gravidelor aflate in al treilea trimestru al sarcinii pot fi prevenite circa 78 de cazuri de tuse convulsiva la bebelusi la fiecare 100 de femei imunizate, au notat cercetatorii, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Introducere in Vaccinologie

In cazul femeilor care au fost vaccinate in al doilea trimestru de sarcina vaccinul a avut o eficacitate de 64%.
Cand femeile au fost imunizate in orice moment al sarcinii, eficacitatea a fost de 51%.

In urma analizarii cazurilor severe, care au necesitat spitalizare, cercetatorii au concluzionat ca rata de eficacitate a vaccinului a fost de 90%.

”Evaluarea noastra se adauga numarului din ce in ce mai mare de dovezi care atesta ca imunizarea efectuata in timpul sarcinii este eficienta pentru protejarea nou-nascutilor impotriva tusei convulsive in primele luni de viata — o perioada in care sugarii au un risc mai mare de a dezvolta infectii severe sau mortale cu pertussis”, a declarat Tami Skoff din cadrul Centrului de Control si Prevenire a Bolilor (CDC) din Atlanta, potrivit surselor mentionate.

Autoritatile din domeniul sanitar din mai multe tari au recomandat imunizarea in timpul sarcinii ca si efectuarea unei serii de trei vaccinuri pentru sugari, incepand de la aproximativ 6 saptamani de viata pana la 3 luni. Unele state recomanda, de asemenea, ca femeile sa fie imunizate in timpul fiecarei sarcini, deoarece eficacitatea vaccinului descreste in timp.

La inceputul anului 2013, CDC a recomandat administrarea vaccinului TdaP tuturor gravidelor, indiferent daca mai facusera sau nu o astfel de injectie in trecut.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara