Studiu: Utilizarea pe scara larga a mastilor poate contribui la prevenirea unui alt val al pandemiei de Covid-19

10/06/2020
Studiu: Utilizarea pe scara larga a mastilor poate contribui la prevenirea unui alt val al pandemiei de Covid-19

Studiu: Utilizarea pe scara larga a mastilor poate contribui la prevenirea unui alt val al pandemiei de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-utilizarea-pe-scara-larga-a-mastilor-poate-contribui-la-prevenirea-unui-alt-val-al-pandemiei-de-covid-19/

Utilizarea pe scara larga a mastilor, in asociere cu unele masuri de izolare, ar putea reduce rata de transmitere a Covid-19 pana la niveluri si ar putea preveni alte valuri de boala pandemica, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie si citat de Reuters.

Cercetarea, condusa de oameni de stiinta de la universitatile britanice Cambridge si Greenwich, sugereaza ca masurile de izolare nu vor stopa in mod exclusiv reaparitia noului SARS-CoV-2 si subliniaza ca si mastile pot reduce in mod considerabil ratele de transmitere in cazul in care sunt purtate de indeajuns de multe persoane, relateaza si Agerpres.

”Analizele noastre sustin adoptarea in mod imediat si universal a mastilor de catre public”, a declarat Richard Stutt, de la Universitatea Cambridge, unul dintre autorii studiului, conform surselor citate.

Potrivit acestuia, utilizarea pe scara larga a mastilor, in asociere cu distantarea fizica si cu unele masuri de izolare, ar putea fi ”o modalitate acceptabila de gestionare a pandemiei si de repornire a activitatii economice” inainte de dezvoltarea unui vaccin eficient.

Specialisti neimplicati in mod direct in acest studiu au avut pareri impartite in ceea ce priveste concluziile acestui studiu, mai noteaza Reuters.

O experta in boli infectioase la Universitatea din Bristol este de parere ca impactul probabil al mastilor ar fi mult mai mic decat se estimeaza, dar de cealalta parte, o alta experta de la Universitatea Oxford crede ca rezultatele sunt incurajatoare si sugereaza ca mastile pot fi o masura eficienta la nivel de populatie.

Etichete: purtarea mastilor, utilizare masti de protectie, eficienta masti, al doilea val pandemie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: