Studiu: Un tratament pentru diabet aprobat in SUA, eficient si impotriva obezitatii

28/04/2023
Studiu: Un tratament pentru diabet aprobat in SUA, eficient si impotriva obezitatii

Studiu: Un tratament pentru diabet aprobat in SUA, eficient si impotriva obezitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-un-tratament-pentru-diabet-aprobat-in-sua-eficient-si-impotriva-obezitatii/

Grupul farmaceutic american Eli Lilly a publicat rezultatele unui nou studiu clinic care confirma ca un medicament aprobat in SUA pentru tratamentul diabetului, este eficient si impotriva obezitatii, informeaza AFP.

Aceste rezultate deschid drumul spre o posibila autorizare in viitorul apropiat a acestui medicament de catre Agentia pentru alimente si medicamente (FDA) pentru persoanele care sufera de obezitate, relateaza si Agerpres.

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 900 de participanti supraponderali sau obezi si diagnosticati cu diabet de tip 2 (tipul cel mai des intalnit). Medicamentul este administrat doar o data pe saptamana sub forma unei injectii.

Persoanele care au primit cea mai mare doza au slabit in medie 15,6 kilograme (reducere a masei corporale cu 15,7%) intr-o perioada de aproximativ un an si jumatate (72 de saptamani).

Efectele secundare au fost in general probleme de natura gastrointestinala (greata, diaree, varsaturi).

Compania farmaceutica intentioneaza sa finalizeze cererea sa privind autorizarea medicamentului pentru pacientii obezi si supraponderali in saptamanile urmatoare si “se asteapta la o decizie de reglementare pana la sfarsitul anului 2023.

Etichete: medicament diabet, medicament obezitate,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: