Studiu: Un tratament antiviral impotriva COVID-19 a redus cu 50 % riscurile de spitalizare

09/02/2023
Studiu: Un tratament antiviral impotriva COVID-19 a redus cu 50 % riscurile de spitalizare

Studiu: Un tratament antiviral impotriva COVID-19 a redus cu 50 % riscurile de spitalizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-un-tratament-antiviral-impotriva-covid-19-a-redus-cu-50-riscurile-de-spitalizare/

Potrivit unui studiu recent, o singura injectie cu un nou tratament antiviral impotriva COVID-19, a redus cu 50% riscurile de spitalizare in caz de infectare.

Oamenii de stiinta spera ca aceasta cercetare va duce la autorizarea unui nou medicament pentru pacienti, informeaza AFP si Agerpres.

Noul tratament utilizeaza interferoni, proteine cruciale in cadrul reactiei imunitare. Ele sunt sintetizate de organism in prezenta unui virus si se ataseaza de receptorii anumitor celule, declansand atunci “un mecanism de aparare antivirala innascut” (diferit de anticorpi), a explicat Jeffrey Glenn, profesor de imunologie la Universitatea Stanford din Statele Unite si coautor al acestui studiu.

Exista mai multe tipuri de interferoni, inclusiv cei denumiti Lambda. Particularitatea lor consta in faptul ca se ataseaza mai ales de celule din plamani – exact acolo unde se raspandeste noul coronavirus.

Noul tratament consta intr-o injectie cu o versiune sintetica a interferonilor Lambda, administrata in primele sapte zile dupa aparitia primelor simptome de COVID-19.

Acesta a fost testat intr-un studiu clinic realizat pe mai mult de 1.900 de adulti infectati cu SARS-CoV-2, intre iunie 2021 si februarie 2022, in Brazilia si Canada.

Dintre cele 931 de persoane care au primit tratamentul, 25 au fost spitalizate, comparativ cu cele 57 de persoane spitalizate din grupul de 1.018 participanti care au primit un placebo, reprezentand astfel o reducere cu 51% a riscului de internare, potrivit autorilor studiului.

“E un rezultat spectaculos”, a declarat Jeffrey Glenn, care a infiintat Eiger Biopharmaceuticals, compania ce a dezvoltat acest tratament.

 

Etichete: tratament covid, tratament antiviral covid

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: