Studiu: Un nou tratament poate inhiba cu succes dezvoltarea celui mai agresiv cancer de san

07/02/2024
Studiu: Un nou tratament poate inhiba cu succes dezvoltarea celui mai agresiv cancer de san

Studiu: Un nou tratament poate inhiba cu succes dezvoltarea celui mai agresiv cancer de san

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-un-nou-tratament-poate-inhiba-cu-succes-dezvoltarea-celui-mai-agresiv-cancer-de-san/

Cercetatorii au descoperit un nou tratament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat la inceputul acestei saptamani, transmite agentia Xinhua.

Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva cancerului de san triplu negativ, cea mai agresiva forma a acestei afectiuni, dupa cum a declarat Theresa Hickey, specialista in tumori mamare la Laboratoarele pentru cercetarea cancerului Dame Roma Mitchell din cadrul aceleiasi universitati, relateaza si Agerpres.

Rezultatele acestui studiu, conform testelor efectuate pe animale, celule si tesuturi, arata ca acest tratament ar putea detine cheia pentru imbunatatirea ratelor de supravietuire, in prezent neexistand niciun tratament care sa vizeze in mod specific acest tip de cancer mamar, chimioterapia si imunoterapia fiind singurele optiuni.

Medicamentul este conceput pentru a fi administrat pe cale orala si functioneaza prin tintirea unei proteine specifice din tumoarea canceroasa numita CDK9, care accelereaza dezvoltarea celulelor, a explicat Hickey, adaugand ca substanta stopeaza in mod eficient cancerul prin inhibarea acestei proteine.

“Studiul nostru preclinic arata ca medicamentul a fost capabil sa opreasca inmultirea celulelor tumorale, neafectand celulele normale din tesutul mamar prelevat de la paciente”, a spus ea, potrivit surselor citate.

Medicamentul necesita dezvoltare ulterioara, inainte de a se putea trece la studiile pe oameni, dupa cum a precizat cercetatorii, care si-a exprimat speranta ca acest lucru va putea fi facut in urmatorii cinci ani si poate chiar mai devreme.

Etichete: cancer de san, cancer de san agresiv, tratament cancer de san

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: