Studiu: Un medicament antimicrobian s-a dovedit eficient impotriva virusului SARS-CoV-2

13/10/2020
Studiu: Un medicament antimicrobian s-a dovedit eficient impotriva virusului SARS-CoV-2

Studiu: Un medicament antimicrobian s-a dovedit eficient impotriva virusului SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-un-medicament-antimicrobian-s-a-dovedit-eficient-impotriva-virusului-sars-cov-2/

Un medicament antimicrobian utilizat impotriva ulcerelor stomacale si a infectiilor bacteriene s-a dovedit promitator in lupta impotriva noului coronavirus la finalul unor teste realizate pe animale, informeaza AFP.

Studiul a fost realizat pentru a se afla daca metalo-medicamentele, utilizati in mod curent impotriva bacteriilor, ar putea avea proprietati antivirale ce permit lupta impotriva noului coronavirus, SARS-CoV-2.

In timpul testelor efectuate pe hamsteri, oamenii de stiinta au descoperit ca unul dintre medicamentele din aceasta familie, RBC, este “un puternic agent anti-SARS-CoV-2”, relateaza si Agerpres.

“RBC poate sa scada sarcina virala din plamanul hamsterului infectat. Descoperirea noastra arata ca RBC este un posibil antiviral eficient impotriva COVID-19”, a afirmat Runming Wang, cercetator la Universitatea Hong Kong, conform surslor citate.

Faptul ca testele au fost incurajatoare pe animale este insa departe de a dovedi ca acest medicament poate sa aiba de asemenea un efect benefic la oameni.

Pana in prezent, SARS-CoV-2, virusul care declanseaza maladia Covid-19, a cauzat peste 1 milion de decese de la aparitia sa din decembrie 2019.

Etichete: medicament antimicrobian, tratament sars-cov-2, antiviral coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: