Studiu: Un deces la fiecare 3 secunde din cauza rezistentei la antibiotice

20/05/2016

Studiu: Un deces la fiecare 3 secunde din cauza rezistentei la antibiotice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-un-deces-la-fiecare-3-secunde-din-cauza-rezistentei-la-antibiotice/

antibiotice-2016In anul 2050 s-ar putea inregistra zece milioane de decese suplimentare pe an, sau cate o persoana la fiecare trei secunde, din cauza rezistentei la antibiotice, scrie in raportul final al unui studiu britanic de amploare, citat joi de AFP.

Insarcinat de guvernul britanic cu realizarea raportului privind rezistenta la antibiotice, economistul Jim O’Neill a subliniat ca sunt necesare actiuni urgente pentru a evita ca medicina sa se intoarca in Evul Mediu.

“Va trebui ca acest lucru sa devina o prioritate pentru toti sefii de stat”, a declarat Jim O’Neill, citat de AFP si Agerpres.

In acest raport raport este semnalata nevoia unei schimbari drastice in ce priveste modalitatea de utilizare a antibioticelor, al caror consum excesiv si in mod gresit favorizeaza evolutia unor supermicrobi rezistenti la antibiotice.

“Trebuie sa nu mai luam antibiotice ca pe bomboane”, a insistat Jim O’Neill, conform surselor mentionate.

Si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-a arata ingrijorarea asupra acestui fenomen si a emis un avertisment inca de anul trecut.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: