Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

29/09/2020
Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-un-aerosol-sub-forma-unui-spray-nazal-poate-preveni-reproducerea-virala-a-noului-coronavirus/

Un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, dezvoltat pentru intarirea sistemului imunitar impotriva gripei si a racelilor, a dovedit in teste pre-clinice faptul ca poate frana reproducerea virala a noului coronavirus, SARS-CoV-2, potrivit companiei de biotehnologie care l-a dezvoltat, relateaza EFE.

Ena Respiratory, care dezvolta produsul, precizeaza intr-un comunicat ca testele realizate pe dihori, coordonate de directorul adjunct al sanatatii publice din Anglia, Miles Carroll, au dovedit o eficienta de 96%, scrie si Agerpres.

Compania australiana a precizat ca studiul, publicat pe portalul de cercetare biomedicala bioRxiv, a dovedit ca molecula sintetica INNA-051 poate fi utilizata ca metoda de terapie antivirala preventiva si complementara la programele de vaccinare.

Directorul administrativ al Ena Respiratory, Christophe Demaison, a spus ca pentru persoanele care se expun la noul coronavirus “este foarte probabil ca ele sa il elimine rapid prin tratament, astfel incat se asigura ca boala nu va evalua dincolo de simptome moderate”, mai scriu sursele citate.

In afara de faptul ca va avantaja persoanele cele mai vulnerabile, acest aerosol, care va fi aplicat o data sau de doua ori pe saptamana, va preveni si ca persoanele infectate sa contagieze si pe altii, a mai precizat directorul companiei mentionate, care asteapta ca testele clinice sa inceapa peste cel mult patru luni.

Etichete: aerosol coronavirus, spray nazal coronavirus, preventie coronavirus, tratament covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: