Studiu: Trei din cinci romani au apelat, in ultimul an, la serviciile medicale private in detrimentul celor publice

26/06/2017

Studiu: Trei din cinci romani au apelat, in ultimul an, la serviciile medicale private in detrimentul celor publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-trei-din-cinci-romani-au-apelat-in-ultimul-an-la-serviciile-medicale-private-in-detrimentul-celor-publice/

Trei din cinci romani (61%) au apelat, in ultimul an, la serviciile private in detrimentul celor publice pentru analize medicale de laborator, in timp ce serviciile de stat au fost folosite cel mai mult in cazul spitalizarilor (39%) si al interventiilor chirurgicale (25%), releva un studiu de specialitate, dat publicitatii luni.

Conform sursei citate, sapte din zece romani din mediul urban folosesc tehnologia pentru activitati legate de sanatate, iar cei mai multi dintre acestia (58%) sustin ca astfel au un control mai mare asupra starii de sanatate, alte beneficii indicate fiind un stres redus in ceea ce priveste afectiunile proprii sau ale familiei (44%) si o comunicare mai usoara cu medicii (42%), scrie Agerpres.

In ceea ce priveste starea actuala de sanatate a romanilor din mediul urban, 35% au declarat ca sufera de boli cronice (50% dintre cei cu varsta peste 45 de ani si 24% dintre cei sub 45 de ani).

Cei mai multi sunt interesati in special de preventie (58%), dar si de informatii actualizate pe teme legate de sanatate (34%).

De asemenea, romanii au preferat in ultimul an serviciile private de sanatate mai mult decat pe cele publice pentru analize medicale de laborator (61% vs. 40%) si pentru teste de imagistica (37% vs. 27%), in timp ce serviciile de stat au fost folosite in special in cazul spitalizarilor (39% vs. 9%) si al interventiilor chirurgicale (25% vs. 11%).

Conform Agerpres, cercetarea de specialitate mai arata ca circa jumatate dintre romanii care utilizeaza tehnologia fac acest lucru pentru a se informa, in timp ce 35% o folosesc pentru organizarea starii de sanatate sau a tratamentului medical (programari, remindere), 29% pentru monitorizarea indicilor de sanatate si 23% pentru comunicarea cu medicii sau cu alti pacienti.

Dintre romanii care se informeaza online pe subiecte legate de sanatate, cei mai multi au folosit in ultimul an forumuri generale (74%), platforme online specializate (69%), grupuri din social media (37%), bloguri (32%) sau chat cu prietenii din social media (31%).

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie