Studiu: Terapie oncologica bazata pe un virus care distruge celulele canceroase

23/09/2022
Studiu: Terapie oncologica bazata pe un virus care distruge celulele canceroase

Studiu: Terapie oncologica bazata pe un virus care distruge celulele canceroase

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-terapie-oncologica-bazata-pe-un-virus-care-distruge-celulele-canceroase/

Un nou tip de terapie oncologica, bazata pe un virus care infecteaza si distruge apoi celulele canceroase, a furnizat rezultate promitatoare in primele etape ale unor teste clince, au anuntat cercetatori din Regatul Unit, potrivit BBC.

Cancerul unuia dintre pacienti a disparut complet, iar ceilalti au beneficiat de o reducere a tumorilor, relateaza si Agerpres.

Potrivit surselor citate, noul tratament se bazeaza pe o formula atenuata a virusului herpesului oral – herpes simplex -, care a fost modificat pentru a distruge tumorile canceroase.

Totusi, este nevoie de studii mai ample si mai indelungate, in perioada urmatoare, insa expertii considera ca acest tratament ar putea sa ofere un “colac de salvare” pentru mai multe persoane diagnosticate cu cancer in stare avansata.

Pana acum, aproximativ 40 de pacienti au incercat acest tratament in cadrul studiului clinic. Unii au primit doar injectia cu terapia virala, denumita RP2, iar altii au primit si un alt medicament dezvoltat impotriva cancerului.

Studiul, prezentat la o conferinta medicala desfasurata la Paris, a furnizat urmatoarele concluzii: Trei dintre cei noua pacienti care au primit doar RP2 au beneficiat de o reducere a tumorilor; sapte dintre cei 30 de pacienti care au primit tratamentul combinat au prezentat la randul lor beneficii medicale; efectele secundare, precum oboseala, au fost in general moderate.

Coordonatorul principal al studiului, profesorul Kevin Harrington, a declarat pentru BBC ca reactiile constatate in urma acestui tratament au fost “cu adevarat impresionante” asupra unei game variate de cancere avansate, inclusiv impotriva cancerului de esofag si a unei forme rare de cancer ocular.

Profesorul Kevin Harrington a declarat ca terapia RP2 reprezinta o versiune perfectionata a terapiei T-Vec, mai relateaza BBC si Agerpres.

Etichete: terapie oncologica, tratament cancer, virus care distruge tumorile, herpes simplex

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Szabó Istvan says:

    Unde se poate beneficia de aceasta terápia ín Románia?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: