Studiu: Semnele maladiei Alzheimer pot fi observate cu 18 ani inainte de diagnosticul oficial

29/06/2015

Studiu: Semnele maladiei Alzheimer pot fi observate cu 18 ani inainte de diagnosticul oficial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-semnele-maladiei-alzheimer-pot-fi-observate-cu-18-ani-inainte-de-diagnosticul-oficial/

poza boala AlzheimerRezultatele unor teste repetate arata ca maladia Alzheimer poate da semne chiar cu 18 ani inainte de a fi diagnosticata oficial.

Revista Neurology a publicat recent un studiu in cadrul caruia oamenii de stiinta au realizat un test de memorie si de abilitati de gandire, din trei in trei ani, timp de 18 ani, pe 2.125 de persoane cu varsta medie de 73 de ani.

Niciun participant la studiu nu a fost diagnosticat cu Alzheimer atunci cand a inceput studiul.

Astfel, cei care au inregistrat in primul an al studiului rezultatele cele mai slabe la testele de memorie si de abilitati de gandire au prezentat un risc de 10 ori mai mare de a dezvolta boala.

“Schimbarile in gandire si memorie care preced simptomele evidente ale bolii Alzheimer incep cu decenii inainte. Desi nu putem detecta in prezent astfel de modificari la indivizii cu risc, am fost capabili sa le observam in cadrul unui grup de indivizi care au dezvoltat in cele din urma dementa din cauza bolii Alzheimer”, a declarat autorul studiului Kumar B. Rajan, de la Rush University Medical Center din Chicago, citat si de Agerpres.

Pana la finalul studiului, 23 % dintre participantii de origine afro-americani si 17% dintre cei cu origini europene au dezvoltat maladia.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice