Studiu: Sanatatea mintala a copiilor si adolscentilor din Europa, in declin

19/05/2020
Studiu: Sanatatea mintala a copiilor si adolscentilor din Europa, in declin

Studiu: Sanatatea mintala a copiilor si adolscentilor din Europa, in declin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-sanatatea-mintala-a-copiilor-si-adolscentilor-din-europa-in-declin/

Problemele de sanatate mintala raportate in randul copiilor cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani din Europa sunt in crestere, potrivit unui studiu publicat de Biroul Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), conform DPA.

Studiul, condus de Health Behaviour in School-aged Children (HBSC), a analizat comportamentul social al scolarilor care au 11, 13 si respectiv 15 ani, din 45 de tari, relateaza si Agerpres.

Potrivit studiului, bunastarea mintala a adolescentilor a inregistrat un declin in multe tari in perioada 2014-2018, iar sanatatea mintala deterioreaza pe masura ce copiii inainteaza in varsta.

Potrivit cercetarii, fetele fiind cele mai expuse riscului, iar unu din patru adolescenti a declarat ca se simte nelinistit, irascibil, sau a avut probleme de somn cel putin o data pe saptamana.

”Faptul ca un numar in crestere de baieti si fete de pe intreg teritoriul european reclama probleme de sanatate mintala – depresie, neliniste, irascibilitate – reprezinta o ingrijorare pentru noi toti”, a spus Hans Henri P. Kluge, directorul biroului regional OMS pentru Europa, potrivit surselor citate.

Potrivit lui Kluge, un acces mai usor la serviciile de sanatate mintala ar avea un triplu beneficiu ”in ceea ce priveste avantajele de sanatate, sociale si economice pentru adolescentii din ziua de azi, adultii de maine si generatiile viitoare”.

De asemenea, studiu a mai relevat ca numarul copiilor care se simt stresati din cauza temelor pentru scoala a crescut. Mai mult de unul din 10 elevi a raportat ca a fost victima hartuirii online in cele doua luni anterioare realizarii studiului.

Etichete: sanatate mintala copii si adolescenti, depresie, stres, diagnosticare afectiuni mintale

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: