Studiu: Riscul de infectare cu noul coronavirus, mai mare in randul personalului medical

03/08/2020
Studiu: Riscul de infectare cu noul coronavirus, mai mare in randul personalului medical

Studiu: Riscul de infectare cu noul coronavirus, mai mare in randul personalului medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-riscul-de-infectare-cu-noul-coronavirus-mai-mare-in-randul-personalului-medical/

Personalul medical a prezentat, in aprilie, un risc de aproape 3,5 ori mai mare de a contracta maladia COVID-19 in comparatie cu restul populatiei, potrivit unui studiu care a dezvaluit si riscuri mai ridicate pentru angajatii sanitari proveniti din randul minoritatilor etnice, informeaza AFP.

Noul studiu, publicat in The Lancet, a analizat datele medicale introduse de utilizatori intr-o aplicatie speciala pentru smartphone, intre 24 martie si 23 aprilie in Marea Britanie si Statele Unite, apoi a comparat riscurile de a contracta aceasta boala prezentate de personalul medical aflat in contact direct cu pacientii si de restul utilizatorilor, relateaza si Agerpres.

Numarul de cazuri confirmate cu COVID-19 a fost de 2.747 la 100.000 de angajati sanitari care foloseau aplicatia si de 242 la 100.000 de utilizatori din populatia generala.

Tinand cont de diferentele de acces la testare dintre personalul medical si restul populatiei, autorii cercetarii “estimeaza ca angajatii sanitari sunt de 3,4 ori mai susceptibili de a fi testati pozitiv cu COVID-19”, mai scriu sursele citate.

Riscul a fost chiar si de cinci ori mai mare pentru personalul medical “provenit din randul minoritatilor etnice.
De altfel, inegalitatile constatate in privinta accesului la masti, manusi, halate si alte echipamente de protectie reprezinta, de asemenea, un factor de risc important.

Angajatii din domeniul medical care folosesc un material “inadecvat” se confrunta cu un risc de 1,3 ori mai mare decat aceia care spun ca au acces la echipamente satisfacatoare, au precizat autorii cercetarii, adaugand ca studiul a fost realizat intr-o perioada de penurie a acestor echipamente.

De asemenea, studiul arata ca o treime (33%) din angajatii sanitari proveniti din randul minoritatilor nu au acces la material de protectie adecvat (sau trebuie sa il refoloseasca), spre deosebire de ceilalti angajati din sectorul medical, in randul carora acest procent a fost de 25%.

Etichete: personal medical coronavirus, pandemie covid-19, risc infectare covid, echipamente de protectie sanitara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: