Studiu: Riscul de complicatii cardiace este mai mare dupa Covid-19 decat dupa vaccinare

04/04/2022
Studiu: Riscul de complicatii cardiace este mai mare dupa Covid-19 decat dupa vaccinare

Studiu: Riscul de complicatii cardiace este mai mare dupa Covid-19 decat dupa vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-riscul-de-complicatii-cardiace-este-mai-mare-dupa-covid-19-decat-dupa-vaccinare/

Potrivit rezultatelor unui nou studiu, riscul de complicatii cardiace este semnificativ mai mare dupa infectarea cu SARS-CoV-2 decat dupa administrarea vaccinurilor de tip ARNm impotriva Covid-19, relateaza agentiile Xinhua si Agerpres.

Studiul, publicat de Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, a analizat date medicale electronice prelevate din 40 de sisteme sanitare din SUA intre 1 ianuarie 2021 si 31 ianuarie 2022.

Potrivit surselor citate, oamenii de stiinta au constatat ca riscul de probleme cardiace a fost semnificativ mai mare dupa infectarea cu SARS-CoV-2 decat dupa prima, a doua sau o alta doza de vaccin de tip ARNm impotriva COVID-19, pentru toate grupurile incluse in cercetare, potrivit rezultatelor studiului.

Aceste concluzii sustin utilizarea vaccinurilor ARNm impotriva COVID-19 in randul tuturor persoanelor eligibile, cu varsta peste cinci ani, mai arata studiu.

Complicatiile cardiace, in special miocardita si pericardita, au fost asociate cu infectarea cu SARS-CoV-2 si administrarea vaccinurilor de tip ARNm impotriva COVID-19. Sindromul inflamator multisistemic (SIM) este o complicatie rara, dar grava, a infectarii cu SARS-CoV-2, cu implicare cardiaca frecventa, potrivit studiului citat.

Etichete: complicatii cardiace, miocardita, pericardita, vaccinare anti-covid ARN mesager

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: