Studiu: Risc de aparitie a bolii Parkinson in cazul persoanelor cu psoriazis

12/04/2016

Studiu: Risc de aparitie a bolii Parkinson in cazul persoanelor cu psoriazis

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-risc-de-aparitie-a-bolii-parkinson-in-cazul-persoanelor-cu-psoriazis/

parkinsonUn nou studiu arata ca persoanele care sufera de psoriazis un risc mai mare de a dezvolta boala Parkinson, din cauza unui proces inflamator.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatori de la Mayo Clinic (Statele Unite) si de la Universitatea Mahidol (Thailanda), care au publicat un studiu in The Indian Journal of Dermatology.

Ei sugereaza ca riscul creste ca urmare a inflamatiei cronice induse de boala dermatologica, relateaza pourquoidocteur.fr.

Statisticile arata ca in intrega lume, circa 0,3% dintre adultii de peste 40 de ani sufera de boala Parkinson.  
Despre psoriazis, este o patologie mai raspandita, care afecteaza intre 2% si 4% din populatia mondiala si cateva studii au relevant o legatura intre aceasta boala autoimuna a pielii si aparitia unor tulburari neurodegenerative, cum ar fi Parkinson. Insa, putine cecetari au si cuantificat pana in prezent riscul.

Acum, oamenii de stiinta s-au sprijinit in cercetarile lor pe trei studii retrospective si unul de caz, alese dintre 200 de articole stiintifice. Potrivit meta-analizei lor, adultii care sufera de psoriazis prezinta un risc cu 38% mai mare sa dezvolte boala Parkinson decat cei care nu au aceasta boala autoimuna, scrie si Agerpres, care citeaza site-ul francez pourquoidocteur.fr.

Cu toate acestea, cercetatorii admit, totusi, ca legatura dintre cele doua boli ramane inca neexplicata si nesigura.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: