Studiu: Rezultate promitatoare pentru un tratament menit sa reduca riscul de infectie Covid-19 in familie

12/04/2021
Studiu: Rezultate promitatoare pentru un tratament menit sa reduca riscul de infectie Covid-19 in familie

Studiu: Rezultate promitatoare pentru un tratament menit sa reduca riscul de infectie Covid-19 in familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-rezultate-promitatoare-pentru-un-tratament-menit-sa-reduca-riscul-de-infectie-covid-19-in-familie/

Laboratorul american Regeneron si partenerul sau elvetian Roche au dezvaluit rezultatele unor studii clinice promitatoare pentru un cocteil experimental menit sa reduca riscul de infectie COVID-19 in familiile in care o persoana este afectata de aceasta boala, relateaza AFP si Agerpres.

Studiile de faza 3, care corespunde celei mai avansate faze a cercetarilor clinice, efectuate pentru a se evalua combinatia de casirivimab si imdevimab in gospodariile in care o persoana a fost infectata, si-au atins obiectivul primar si principalele obiective secundare, a anuntat laboratorul american intr-un comunicat.

Potrivit surselor citate, administrat prin injectie subcutanata, intr-o doza de 1.200 mg, tratamentul a redus riscul de infectie simptomatica cu 81% la pacientii care nu erau infectati la momentul la care au inceput studiile.

La persoanele care au dezvoltat simptome de infectie COVID-19 simptomele au disparut mai repede, intr-o saptamana, in medie, comparativ cu trei saptamani la pacientii carora li s-a administrat un placebo, a detaliat partenerul elvetian Roche, intr-un comunicat emis separat, care a prezentat la randul sau rezultatele acestor teste.

Desfasurate impreuna cu Institutul National pentru Alergii si Boli Infectioase din Statele Unite, aceste studii clinice au vizat evaluarea acestui tratament la pacientii neinfectati, care nu prezentau anticorpi sau simptome si care locuiau intr-o gospodarie in care o persoana fusese diagnosticata pozitiv in cursul unei perioade precedente de patru zile. Studiile au fost realizate pe 1.505 persoane.

AFP mai noteaza ca cele doua grupuri urmeaza sa transmita rezultatele acestor studii catre autoritatile sanitare.

Etichete: risc de infectie, tratament covid-19, transmitere covid in familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: