Studiu: Regimul vegetarian previne bolile de inima

09/04/2013

Studiu: Regimul vegetarian previne bolile de inima

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-regimul-vegetarian-previne-bolile-de-inima/

poza regim vegetarianPersoanele care adopta un regim alimentar vegetarian sunt protejate impotriva bolilor cardiovasculare, arata un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford si publicat in The American Journal of Clinical Nutrition. De asemenea, studiul concluzioneaza ca riscurile de spitalizare si deces determinate de un accident cardiovascular sunt cu o treime mai mici in cazul vegetarienilor.

In cadrul cercetarii au fost monitorizati cateva zecii de mii de britanici, dintre care 1/3 erau adeptii unui regim vegetarian. Participantii la studiu au oferit informatii despre obiceiurile alimentare, despre activitatea fizica, precum si despre consumul de alcool sau tigari. Participantilor le-au fost masurate tensiunea arteriala si nivelul colesterolului, iar in urma analizei acestor factori cercetatorii au concluzionat ca “riscul bolilor cardiovasculare scade cu 32% in cazul persoanelor vegetariene”.

Studiul atrage atentia asupra faptului ca nu este neaparat necesara adoptarea unui regim alimentar vegetarian, ci este importanta adoptarea unei conduite alimentare echilibrate, in care carnea sa fie consumata cu moderatie, iar consumul de fructe si legume sa fie predominant. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta