Studiu: oamenii au o parere buna despre medici, nu si despre sistemul medical

08/04/2013

Studiu: oamenii au o parere buna despre medici, nu si despre sistemul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-oamenii-au-o-parere-buna-despre-medici-nu-si-despre-sistemul-medical/

poza consult medicalUn studiu sociologic realizat de Facultatea de Stiinte Socio-Umane din Oradea si prezentat la conferinta internationala “Medicul si Societatea” arata ca oamenii au o parere foarte buna despre medici si despre serviciile medicale, dar au o parere negativa despre sistemul medical din Romania.

Conform spuselor conf. univ. Adrian Hatos, directorul Centrului de Studii Asupra Transformarilor Sociale, aspectele analizate au vizat mai ales multumirea pacientilor fata de serviciile medicale si evaluarea diferitelor categorii de actori medicali si servicii medicale. Cu aceasta ocazie sociologul a precizat ca rezultatele studiului releva ca adultii din judetul Bihor sunt multumiti de cadrele medicale si de serviciile prestate de acestea, dar au o parere proasta despre sistemul medical per ansamblu. In legatura cu acest paradox, conf. univ. Hatos a precizat ca acesta are legatura cu eficienta unor campanii mediatice sau a unor exercitii de pedagogie sociala cu privire la medici si sistemul medical, prezentate in mass-media.

“Deci oamenii au o parere proasta despre sistem, dar, paradoxal, au o parere buna despre medicii de familie, despre echipe medicale cu care au intrat in contact direct”, a subliniat seful centrului.

Studiul a fost realizat in luna martie in judetul Bihor, pe un esantion de 400 de persoane adulte representative pentru obiectivele cercetarii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: