Studiu: Morfina produsa din drojdia de bere

18/03/2020

Studiu: Morfina produsa din drojdia de bere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-morfina-produsa-din-drojdia-de-bere/

In viitor, morfina s-ar putea produce din… drojdia de bere. Cel putin asa spun oamenii de stiinta.

Cercetatorii de la Universitatea California au publicat in revista ‘Nature Chemical Biology‘ rezultatele unui studiu care arata ca morfina se va putea produse in viitor folosind ca materie prima drojdia si nu semintele de mac.

Totusi, specialistii nu au produs inca morfina, dar estimeaza ca acest lucru va fi posibil peste doi ani, cu ajutorul unui tip de drojdie modificat prin introducerea unei gene de sfecla.

Cercetarile au arata ca gena de sfecla permite drojdiei sa transforme tirozina, care este un aminoacid, in reticulina, care este punctul de plecare pentru obtinerea morfinei, codeinei si altor substante antalgice folosite in medicina, noteaza si AFP.

Studiul oamenilor de stiinta americani urmareste punerea la punct a metodei de fabricare a unor analgezice mai ieftine, care sa dea mai putina dependenta.

Autorii studiului sunt constienti ca de faptul ca metoda elaborata de ei ar fi speculata la maxim de traficantii de droguri. Astfel, ei au solicitat deja o inasprire a legislatiei in domeniu.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular