Studiu international: Sprijinul europenilor pentru vaccinarea anti-COVID-19 este in crestere

01/03/2021

Studiu international: Sprijinul europenilor pentru vaccinarea anti-COVID-19 este in crestere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-international-sprijinul-europenilor-pentru-vaccinarea-anti-covid-19-este-in-crestere/

Sprijinul populatiei fata de vaccinul anti-COVID-19 este in crestere in mai multe tari din Europa, potrivit unui studiu international publicat de cabinetul Kekst CNC, relateaza AFP.

Studiul realizat in sase tari (Franta, Marea Britanie, Germania, Japonia, Statele Unite si Suedia) arata o tendinta clara in crestere comparativ cu sfarsitul anului 2020, scrie si Agerpres.

Astfel, in Franta, 59% dintre respondenti au afirmat ca sunt gata sa se vaccineze sau au facut deja acest lucru, fata de 40% in decembrie anul trecut.

Cresterea este mai spectaculoasa in Suedia, cu 76% din raspunsuri favorabile, fata de 51% in septembrie 2020.

In Marea Britanie rata celor dispusi sa se vaccineze este cea mai mare – 89% – comparativ cu 65% in septembrie anul trecut.

In schimb, persoanele chestionate au fost mult mai critice in ceea ce priveste eficacitatea desfasurarii vaccinarii in tarile lor respective, mai scriu sursele citate.

In majoritatea tarilor chestionate, majoritatea respondentilor au afirmat ca doresc mentinerea masurilor de protejare a populatiei inaintea relansarii economiei. De exemplu, sase britanici din 10 au afirmat ca aleg limitarea raspandirii virusului in fata protejarii economiei.

Doar francezii sunt mai numerosi in ceea ce priveste sustinerea relansarii economiei ca prioritate (38% fata de 36% in favoarea limitarii raspandirii).

La un an de la inceperea pandemiei, majoritatea celor chestionati raman, de asemenea, prudenti cu privire la o posibila ridicare a restrictiilor, chiar si in cazul unei scaderi accentuate a numarului de cazuri si decese.

Etichete: vaccinarea anti-covid, vaccinare anti-covid europa, vaccin anti-covid, pandemie coronavirus europa

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: