Studiu: Internarile pacientilor cu AVC si infarct au scazut considerabil in perioada de restrictii

31/08/2020
Studiu: Internarile pacientilor cu AVC si infarct au scazut considerabil in perioada de restrictii

Studiu: Internarile pacientilor cu AVC si infarct au scazut considerabil in perioada de restrictii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-internarile-pacientilor-cu-avc-si-infarct-au-scazut-considerabil-in-perioada-de-restrictii/

Internarile in spital ale persoanelor care au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC) a scazut cu aproape o treime in perioada de inchidere si carantinare din cauza epidemiei cu noul coronavirus, potrivit unui raport publicat de jurnalul Stroke and Vascular Neurology, transmite DPA.

Aceasta cercetare se adauga unui numar in crestere de studii care arata ca teama de infectare cu noul coronavirus la spital, precum si ordinele autoritatilor de a ramane in case si decizia acelorasi autoritati de a reduce numarul interventiilor medicale considerate non-urgente i-a determinat pe unii pacienti sa nu se mai prezinte la spital pentru investigatii medicale, relateaza si Agerpres.

“Analiza noastra scoate in evidenta efectele indirecte ale acestei pandemii. Oficialii din domeniul sanatatii publice, spitalele si furnizorii de servicii medicale trebuie sa continue sa-i incurajeze pe pacientii care au suferit un AVC sa caute imediat ajutor medical pe perioada acestei crize”, scriu in concluzia studiului cercetatori de la Scoala de Medicina a Universitatii Washington din Seattle, de la Scoala de medicina din cadrul Universitatii Harvard, de la Universitatea Brown, de la Scoala de Medicina a Universitatii din Boston si de la Universitatea Columbia.

De altfel, multe alte spitale nu au fost incluse in acest studiu, dar au raportat un declin ingrijorator si similar al cazurilor de AVC depistate, precum si a cazurilor de infarct miocardic.

Pacientii in stare critica cu infarct sau AVC au inceput sa revina la spitale dupa ce restrictiile care impuneau ramanerea in case au fost ridicate, insa medicii sunt inca ingrijorati ca pacientii care nu au cautat ajutor medical atunci cand au avut nevoie se confrunta in prezent cu afectiuni agravate.

“Noi am observat doua crize de sanatate in 2020: prima, desigur este pandemia, iar cea de-a doua este impactul pe care il are absenta asistentei medicale. Acum primim pacienti cu boli in stadii mai avansate, situatie ce ar fi putut fi evitata daca primeau ajutor medical mai devreme “, declara in luna iulie, Jonathan Gleason, reprezentant al retelei Jefferson Health.

Etichete: internare pacienti avc, internare pacienti infarct, internare spital pandemiei

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: