Studiu: Informatiile eronate despre pandemie fac mai multa audienta in social media

30/06/2020

Studiu: Informatiile eronate despre pandemie fac mai multa audienta in social media

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-informatiile-eronate-despre-pandemie-fac-mai-multa-audienta-in-social-media/

Informatiile eronate cu privire la coronavirus difuzate de presa rusa si chineza fac mai multa audienta pe social media in tari din Europa decat continutul unora dintre marile publicatii din aceste tari, arata un studiu realizat de Oxford Internet Institute, potrivit France Presse.

Oxford Internet Institute a examinat timp de trei saptamani continuturile generate de principalele media ruse si chineze, precum si de cele iraniene si turce controlate de stat sau apropiate regimurilor aflate la putere, relateaza Agerpres.

Studiul a analizat in special canalul de televiziune Russia Today, agentia de presa Sputnik, reteaua de televiziune China Global Television Network (CGTN), Radio China International (CRI) si agentia de presa Xinhua.

Continut educational:

In informatiile difuzate in limbile franceza, germana sau spaniola, aceste media au ”politizat coronavirusul prin criticarea democratiilor occidentale, prin elogierea tarilor lor de origine si prin promovarea teoriilor conspiratiei privind originea virusului”, releva autorii studiului, conform surse citate.

Acesta masoara angajamentul internautilor, prin intermediul numarul de “like” si “share” pe care le acorda un utilizator de Facebook, daca el comenteaza aceste informatii sau le reposteaza. Studiul analizeaza cele mai populare 20 de articole ale fiecaruia dintre cele cinci canale media recenzate, in perioada 18 mai – 5 iunie.

Etichete: dezinformare social media, informatii pandemie, fake news

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Tulpina de SARS-CoV-2 care circula in prezent este mai infectioasa

Protectia consumatorului: Alerta privind mastile de protectie neconforme

Tataru, despre externarea pacientilor asimptomatici: Evaluarea se face de catre medicul curant care are o asumare

Proiect de lege pentru conditiile de carantina si izolare

Ministrul Sanatatii: Daca se va impune, vom avea o prelungire a starii de alerta