Studiu: Imbolnavirea cu Covid-19 reduce riscul unei noi infectari timp de cel putin zece luni

04/06/2021
Studiu: Imbolnavirea cu Covid-19 reduce riscul unei noi infectari timp de cel putin zece luni

Studiu: Imbolnavirea cu Covid-19 reduce riscul unei noi infectari timp de cel putin zece luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-imbolnavirea-cu-covid-19-reduce-riscul-unei-noi-infectari-timp-de-cel-putin-zece-luni/

Imbolnavirea cu COVID-19 reduce substantial riscul unei noi infectari timp de cel putin zece luni, arata un studiu publicat de revista Lancet Healthy Longevity, conform EFE si Agerpres.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatori de la University College London (UCL) au analizat modalitatile de contagiere in randul a peste 2.000 de persoane care traiau sau lucrau in centrele de ingrijire a varstnicilor din Marea Britanie in perioada octombrie 2020 si februarie 2021.

S-a constatat faptul ca rezidentii care trecusera prin boala in ultimele zece luni au prezentat un risc cu 85% mai mic de reinfectare in perioada studiata, in timp ce in cazul angajatilor din aceste centre, riscul a fost de 60%. Autorii studiului sunt de parere ca aceste date sugereaza ca trecerea prin boala COVID-19 ofera o protectie solida.

“Riscul de infectare a doua oara cu COVID-19 este foarte scazut. Faptul ca o contagiere prealabila cu COVID-19 ofera un nivel inalt de protectie pentru persoanele care traiesc in aceste centre este linistitor”, noteaza, intr-un comunicat, Maria Krutikov, autoarea principala a studiului, potrivit surselor citate.

Au fost studiate 682 de persoane care traiau in aceste centre, cu o medie de varsta de 86 de ani, precum si 1.429 de angajati. Cu totii au realizat teste de sange si s-a constatat ca aproximativ o treime dintre ei au dezvoltat anticorpi asociati coronavirusului, fapt ce sugereaza ca au trecut de asemenea prin boala.

Rezultatele studiului ofera informatii asupra protectiei dobandite prin infectia naturala cu COVID-19. In prezent, oamenii de stiinta incearca sa afle si cat timp se mentine imunitatea creata de vaccinuri.

Etichete: protectie covid-19, imbolnavire covid-19, anticorpi covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: