Studiu: Exista trei tipuri diferite de “long Covid”

02/08/2022
Studiu: Exista trei tipuri diferite de “long Covid”

Studiu: Exista trei tipuri diferite de “long Covid”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-exista-trei-tipuri-diferite-de-long-covid/

Exista trei tipuri diferite de “long Covid”, potrivit cercetatorilor britanici, relateaza DPA/PA Media. Experti de la King’s College din Londra au declarat ca ar exista trei “subtipuri” ale COVID-19, fiecare cu propriul set de simptome, scrie si Agerpres.

Cercetatorii au examinat 1.459 de pacienti care traiesc cu long Covid-19 – definiti de autorii studiului drept persoane care prezinta simptome timp de cel putin 84 de zile dupa infectare – si care au luat parte la studiul Zoe Health.

Versiunea prepublicare a studiului, data publicitatii de medRxiv, sustine ca persoanele cu COVID-19 lung ar fi impartite in trei grupuri principale.

Primul ii include pe indivizii cu simptome neurologice, inclusiv oboseala, gandire incetosata si dureri de cap – intalnite cel mai frecvent in randul celor care s-au infectat la momentul la care tulpinile dominante erau alfa si delta.

Al doilea grup include pacienti cu simptome respiratorii, inclusiv durere in piept si dificultati de respiratie. Aceste simptome au fost mai frecvente in randul celor infectati in timpul primului val de coronavirus.

Al treilea grup se confrunta cu o gama variata de simptome, inclusiv palpitatii cardiace, dureri musculare si schimbari la nivelul pielii si parului, potrivit King’s College.

Potrivit cercetatorilor, aceste trei subtipuri au fost evidente in toate variantele.

“Aceste date arata in mod clar ca sindromul post-COVID-19 nu este o simpla afectiune, ci pare sa aiba mai multe subtipuri. Intelegerea cauzelor care stau la baza acestor subtipuri poate ajuta la gasirea strategiilor de tratament. In plus, aceste date subliniaza necesitatea ca serviciile de lunga durata pentru COVID-19 sa incorporeze o abordare personalizata sensibila la problemele fiecarui individ”, a declarat autoarea principala a studiului, dr. Claire Steves, de la King’s College din Londra, potrivit surselor citate.

 

Etichete: long covid, covid de lunga durata, simptome covid de lunga durata

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: