Studiu despre deprinderile de comunicare in pediatrie, lansat la UMF Targu Mures

14/09/2018

Studiu despre deprinderile de comunicare in pediatrie, lansat la UMF Targu Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-despre-deprinderile-de-comunicare-in-pediatrie-lansat-la-umf-targu-mures/


Un studiu asupra deprinderilor de comunicare in pediatrie cu titlul ‘Softskills in Pediatrics’, care prezinta rezultatele unui proiect de cercetare derulat in Romania, Ungaria, Italia, Spania si Germania, a fost lansat la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures, ca preambul al manifestarilor stiintifice ‘Abilitati de Comunicare cu Pacientul Pediatric’ si ‘Tendinte Moderne in Pediatrie’.
 
Prof. univ. dr. Cristina Oana Marginean, autor al cartii si presedinte al Comitetului de Organizare al celor doua manifestari stiintifice, a aratat ca in cadrul studiului au fost prezentate sistemele de sanatate din cele 5 tari participante la proiecte, precum si necesitatile de imbunatatire in fiecare dintre acestea in ceea ce priveste mediul spitalicesc, managementul timpului, comunicarea, transparenta si elementele interculturale, relateaza Agerpres.

Potrivit dr. Cristina Oana Marginean, scopul studiului a fost de a identifica cele mai importante abilitati soft pentru medicii pediatri, de a gasi cele mai bune metode si strategii de predare a acestora si de a elabora ghiduri si materiale pentru a instrui formatorii sa foloseasca aceste metode, astfel incat sa dezvolte abilitatile viitorilor specialisti in pediatrie.

Continut educational:

Universitatea de Medicina si Farmacie si Clinica Pediatrie I a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, organizeaza, incepand de joi pana sambata, manifestarile stiintifice ‘Abilitati de Comunicare cu Pacientul Pediatric’ si ‘Tendinte Moderne in Pediatrie’.

“Ne dorim ca prin tematica abordata si personalitatile care au confirmat participarea sa realizam un eveniment stiintific deosebit in domeniul patologiei pediatrice”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Oana Marginean, potrivit sursei mentionate.  

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful OMS a precizat ca donarea de vaccinuri catre tarile sarace trebuie sa se faca in cateva zile, nu luni

Optimizarea platformei de vaccinare pentru optiunea de programare a copiilor din grupa 12-15 ani

Proiectul “Zi libera pentru vaccinare” – respins de Senat

Peste 29.000 de doze de vaccin anti-Covid administrate in cabinetele medicilor de familie

La cinci case de asigurari de sanatate au fost ocupate posturile de directori generali