Studiu despre “cat de frecvent se blocheaza sistemul informatic pentru cardul de sanatate”

04/07/2016

Studiu despre “cat de frecvent se blocheaza sistemul informatic pentru cardul de sanatate”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-despre-cat-de-frecvent-se-blocheaza-sistemul-informatic-pentru-cardul-de-sanatate/

cardulColegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti a efectuat o consultare in randul membrilor sai pentru a afla parerile medicilor bucuresteni cu privire la cardul de sanatate.

“Aceasta consultare online, sub forma unui chestionar, postata pe site-ul www.cmb.ro, a fost realizata pentru a cunoaste pozitiile membrilor sai, pe care CMMB le va sustine in fata autoritatilor si a societatii”, a declarat prof. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Chestionarul a incercat sa evalueze in ce masura activitatile administrative legate de SIUI/card de sanatate au impact asupra activitatii medicale. Rezultatele vor fi analizate cu toti factorii de decizie implicati.

Respondentii la chestionari au fost in egala masura medici care isi desfasoara activitatea in cabinete de medicina de familie, in ambulatoriu si in spital.

La intrebarea cat de frecvent se blocheaza sistemul informatic pentru cardul de sanatate, 58% au declarat ca se confrunta cu 1-3 blocari pe saptamana.

52% spun ca blocajul dureaza doua ore. Aproape 50% dintre respondenti sustin ca din cauza blocajului nu pot consulta, in medie, 1-5 pacienti, iar 27%, intre 5-10 pacienti din cauza ca sistemul informatic nu functioneaza.
49% au declarat ca din cauza blocarii sistemul informatic pentru cardul de sanatate nu au putut elibera retete si trimiteri, in medie, pentru 1-5 pacienti, iar 30%, pentru 5-10 pacienti.

45% dintre respondenti sustin ca ulterior le-au fost validate doar partial serviciile efectuate in sistem offline, iar 16% ca nu le-au fost validate deloc.

In medie, validarea cardului dureaza 5 minute, potrivit a aproape jumatate dintre respondenti, conform unui comunicat de pe site-ul Colegiului Medicilor Bucuresti.

62% sunt de parere ca sistemul informatic trebuie imbunatatit, aproape un sfert cer sa fie angajat personal tehnic, iar 11%, sa creasca la 20 de minute timpul alocat unei consultatii.

Sondajul a fost efectuat online in perioada 17-31 mai 2016.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: