Studiu de evaluare la nivel national pentru verificarea imunitatii

12/05/2020

Studiu de evaluare la nivel national pentru verificarea imunitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-de-evaluare-la-nivel-national-pentru-verificarea-imunitatii/

Dupa 1 iunie, in functie de evolutia epidemiei de coronavirus, va incepe o testare la nivel national, regional, local, a persoanelor voluntare, pentru un studiu de evaluare, potrivit ministrului Sanatatii, Nelu Tataru.

“Pe parcursul acestei veri, vom avea in continuare testari, conform protocoalelor, Real Time PCR pentru testari moleculare in cadrul anchetelor epidemiologice, conform protocoalelor stabilite de INSP, care vor fi adaptate. In acelasi timp, dupa 1 iunie, in functie de evolutia pantei descendente a curbei, vom incepe un studiu de evaluare la nivel national, regional, local a persoanelor voluntare, carora li se va verifica imunitatea. Putem evalua si prognoza evolutia viitoare care presupune recrudescenta de toamna – iarna”, a precizat Tataru, citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, in acesasta perioada, sanatatea poporului roman trebuie sa primeze, iar politicul nu trebuie sa inlocuiasca profesia.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Depresia, diagnostic si management

“Suntem intr-un moment in care consider ca politicul nu trebuie sa ia locul profesiei, intr-un moment in care sanatatea poporului roman trebuie sa primeze si orice sugestie care vine intr-un context care intereseaza sanatatea poporului roman este binevenita si este acceptata in totalitatea ei. Suntem intr-un moment in care nu am trecut de perioada grea, suntem intr-un moment in care urmeaza niste relaxari, suntem intr-un moment in care, chiar daca factorul politic a reinviat, trebuie sa ne mentinem intr-o relatie strict medicala, pentru ca poporul roman are nevoie de sanatate, nu de dispute politice”, a mai afirmat Tataru dupa dezbaterea ‘Ora Guvernului’ din plenul Camerei Deputatilor.

Etichete: testare covid-19, teste coronavirus, imunitate coronavirus, al doilea val covid-19, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalul Judetean Miercurea Ciuc a achizitionat un sistem complex de administrare a citostaticelor, unic in tara

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate

Se ia in calcul solicitarea unui test Covid pentru cei care vin in Romania din state cu indice mare de infectare

Rusia intentioneaza sa inregistreze al doilea vaccin anti-Covid

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia