Studiu danez: Infectarea succesiva cu doua subvariante ale Omicron este rara

22/02/2022
Studiu danez: Infectarea succesiva cu doua subvariante ale Omicron este rara

Studiu danez: Infectarea succesiva cu doua subvariante ale Omicron este rara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-danez-infectarea-succesiva-cu-doua-subvariante-ale-omicron-este-rara/

Infectarea succesiva cu doua subvariante diferite  Omicron ale noului coronavirus este posibila, insa astfel de cazuri sunt rare. Este concluzia unui studiu realizat in Danemarca, potrivit Reuters.

Aici, o subvarianta mai infectioasa de Omicron, cunoscuta sub numele BA.2, a “detronat” foarte repede subvarianta originala BA.1, cel mai des intalnita la nivel mondial, insa pana la acest studiu oamenii de stiinta nu stiau daca o persoana poate fi infectata de ambele subvariante, relateaza si Agerpres.

De curand, un studiu coordonat de cercetatorii de la principala agentie de combatere a bolilor infectioase din Danemarca, Statens Serum Institut (SSI), a aratat ca persoanele infectate cu BA.1 pot fi infectate si cu BA.2 la scurt timp dupa aceea, insa astfel de cazuri sunt destul de rare.

“Am gasit dovezi ca reinfectarile cu subvarianta Omicron BA.2 sunt rare, dar se pot produce relativ la scurt timp dupa infectarea cu BA.1”, au declarat autorii studiului, potrivit surselor citate.

Cercetatorii danezi au mai precizat ca aceste reinfectari ii afecteaza cel mai mult pe tineri si pe indivizii nevaccinati, cauzand doar forme usoare de COVID-19, iar niciunul dintre cazurile studiate nu a dus la deces.

Etichete: omicron, subvariante omicron, BA.1 omicron, BA.2 omicron

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: