Studiu: Cum ar putea sa slabeasca persoanele cu diabet zaharat in timp ce dorm

21/06/2022
Studiu: Cum ar putea sa slabeasca persoanele cu diabet zaharat in timp ce dorm

Studiu: Cum ar putea sa slabeasca persoanele cu diabet zaharat in timp ce dorm

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-cum-ar-putea-sa-slabeasca-persoanele-cu-diabet-zaharat-in-timp-ce-dorm/

Cu ajutorul unei noi metode, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 ar putea sa slabeasca in timp ce dorm, relateaza agentiile internationale de presa.

Un grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, cauta voluntari pentru a testa noul sistem care va analiza daca inhalarea unei cantitati mai mici de oxigen in timpul somnului poate contribui la slabit, scrie DPA si Agerpres.

Scopul studiului este de a investiga daca somnul in corturi speciale in care este creat un mediu cu oxigen redus este eficient pentru imbunatatirea controlului glicemiei si daca se pierde astfel din greutate.

Dovezi anterioare au demonstrat ca hipoxia poate reduce pofta de mancare si poate arde mai multe calorii in cazul persoanelor cu diabet de tip 2.

Voluntarii care iau parte la teste pot face acest lucru in propriile locuinte, dormind intr-un cort amenajat de echipa de cercetatori, pentru doua perioade de cate 10 zile.

In una dintre perioade, nivelul de oxigen va fi reglat la 15%, similar cu nivelurile la care sunt expusi pasagerii dintr-un avion sau persoanele care traiesc la altitudini mari.

“Diabetul de tip 2 este o afectiune obisnuita, care face ca nivelul de glucoza din sange sa devina prea mare. Pentru multi oameni, este o afectiune pe termen lung care poate avea un efect negativ asupra vietii lor de zi cu zi si ii expune unui risc mai mare de a dezvolta alte complicatii grave, cum ar fi boli de inima sau probleme de vedere”, a declarat doctor Ant Shepherd, lector superior la Facultatea de Sport, Sanatate si Stiinta Exercitiilor Fizice, potrivit surselor citate.

“In timp ce slabitul si reducerea nivelului de glucoza din sange sunt posibile prin modificari ale dietei si intensificarea exercitiilor fizice, in cazul unor persoane exista o gama de factori si obstacole ce ingreuneaza aceste schimbari ale stilului de viata”, a mai adaugat el.

Pe parcursul procesului de testare, voluntarilor li se va solicita sa poarte dispozitive de monitorizare inteligente, sa tina un jurnal al alimentelor consumate si sa accepte prelevarea de probe pentru analize. In plus, cercetatorii le vor analiza compozitia corporala si nivelurile de glicemie pentru a intelege raspunsul organismului la hipoxie.

“Exista deja destul de multe dovezi din alte studii care arata ca hipoxia imbunatateste controlul nivelului de glucoza din sange si contribuie la pierderea din greutate. Nu suntem in totalitate siguri de ce se intampla acest lucru, dar credem ca probabil ajuta la arderea mai multor calorii si la suprimarea poftelor, astfel incat oamenii nu resimt la fel de mult foamea”, a adaugat Shepherd.

Etichete: diabet zaharat, diabet tip 2, hipoxia

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: