Studiu: Cosul minim zilnic la romani este in valoare 19, 41 lei

13/03/2015

Studiu: Cosul minim zilnic la romani este in valoare 19, 41 lei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-cosul-minim-zilnic-la-romani-este-valoare-19-41-lei/

dieta-cu-pesteConform specialistilor OMS si ai Centrului Global pentru Nutritie si Sanatate cosul minim zilnic, care ar putea sa asigure tot necesarul de nutrienti pentru o familie de patru persoane, ar fi in valoare de aproximativ 19 lei.

Cosul zilnic pentru o familie de 4 persoane, in valoare de 19, 41 lei, mai exact, ar trebui sa contina: faina integrala, paine cu tarate, varza, ficat de porc, macrou, telemea, ceapa, morcovi, cartofi, sfecla, malai.

Componenta acestui cos zilnic sanatos a fost calculata in conformitate cu recomandarile privind aportul de nutrienti si obiectivele privind alimentatia formulate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Tot specialistii care au facut acest calcul mai sunt de parere ca acest cos zilnic poate fi diversificat la un cost cuprins intre 20 si 26 de lei, in componenta acestuia mai putand fi introduse merele, orezul, prazul, alte organe animale si o varietate mai mare de peste.

Rezultatele studiului “Cosul National de Alimentatie Sanatoasa” au fost prezentate in cadrul unei conferinte de presa ¬†organizata de Mediafax, in parteneriat cu Biroul pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu”.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta