Studiu: Copiii cu varste fragede ar putea fi vectori importanti de raspandire a virusului Sars CoV-2

31/07/2020

Studiu: Copiii cu varste fragede ar putea fi vectori importanti de raspandire a virusului Sars CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-copiii-cu-varste-fragede-ar-putea-fi-vectori-importanti-de-raspandire-a-virusului-sars-cov-2/

Concentratia de material genetic provenit de la noul coronavirus si detectata in nasurile copiilor cu varste mai mici de cinci ani este de 10 pana la 100 de ori mai mare decat aceea detectata in randul copiilor cu varste mai mari si in randul adultilor, potrivit unui studiu american publicat de AFP.

Copiii cu varste fragede ar putea fi, deci, vectori importanti de raspandire a virusului in randul populatiei generale, conform acestui studiu aparut in revista medicala JAMA Pediatrics si care contrazice teoriile actuale, relateaza si Agerpres.

Oamenii de stiinta au remarcat prezenta virusului SARS-CoV-2 in caile respiratorii ale copiilor sub cinci ani in cantitati ce erau “de 10 pana la 100 de ori mai mari” decat la ceilalti pacienti.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Statura joasa la copil

Autorii cercetarii au precizat ca un studiu de laborator a dovedit teoria conform careia cu cat exista mai mult material genetic al virusului, cu atat acesta poate sa devina mai contagios.

“In consecinta, copiii mici pot fi importanti factori de contagiere a populatiei cu SARS-CoV-2”, conform specialistilor americani, citat de sursele mentionate.

Aceste rezultate contrazic punctul de vedere al autoritatilor sanitare, potrivit carora copiii cu varste mici nu transmit foarte mult acest virus, cu atat mai mult cu cat s-a dovedit ca ei prezinta mai putine riscuri de a contracta forme severe ale maladiei COVID-19.

Pana in prezent s-au realizat putine cercetari  pe aceasta tema.

Etichete: copii covid-19, copii sars-cov-2, transmitere covid copii, risc coronavirus copii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS estimeaza ca pandemia Covid-19 va fi de lunga durata

(J05AP): DCI Hepatită cronică şi Ciroză hepatică compensată cu VHC, cu medicamente cu acțiune antivirală directă (interferon-free)

Efectele pandemiei de coronavirus | Spania intra in cea mai severa recesiune economica inregistrata aici

927 de amenzi in 24 de ore pentru nerespectarea masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei

Studiu: Copiii cu varste fragede ar putea fi vectori importanti de raspandire a virusului Sars CoV-2