Studiu: Circa 60% dintre romani sunt de acord cu aceleasi restrictii daca s-ar produce un al doilea val al pandemiei

05/08/2020
Studiu: Circa 60% dintre romani sunt de acord cu aceleasi restrictii daca s-ar produce un al doilea val al pandemiei

Studiu: Circa 60% dintre romani sunt de acord cu aceleasi restrictii daca s-ar produce un al doilea val al pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-circa-60-dintre-romani-sunt-de-acord-cu-aceleasi-restrictii-daca-s-ar-produce-un-al-doilea-val-al-pandemiei/

Un roman din sase se declara de acord sa treaca prin aceleasi restrictii daca s-ar produce o situatie similara sau va veni al doilea val de coronavirus, potrivit unui studiu Novel Research, la initiativa Provident Financial Romania.

Peste 46% dintre respondentii studiului cred ca munca de acasa va fi principalul mod de desfasurare a activitatii si in urmatorul an, in timp ce o treime (33%) spun ca intentioneaza sa-si tina copiii acasa si sa nu-i trimita la scoala sau gradinita, relateaza Agerpres.

Totodata, aproape 21% dintre cei chestionati au mentionat ca se pozitioneaza la polul opus din acest punct de vedere.

In ceea ce priveste situatia financiara, doar 6% dintre romani spun ca veniturile actuale le permit un trai fara griji si doar putin peste 14% tin o evidenta scrisa a cheltuielilor.

De asemenea, studiul mai arata ca aproape 40% dintre respondenti afirma ca veniturile curente sunt suficiente doar cat sa le asigure un trai decent, fara sa-si poata permite lucruri mai scumpe, iar aproape un sfert subliniaza ca banii pe care ii castiga le asigura doar lucrurile esentiale. In acelasi timp, aproape 9% spun ca banii nu le sunt suficienti nici macar pentru bunurile de stricta necesitate.

Pe de alta parte, peste un sfert dintre respondenti nu acorda prea multa atentie cheltuielilor si modului cum isi impart veniturile, iar restul de 75% sunt atenti la gestionarea veniturilor si cheltuirea banilor. Cei mai chibzuiti, din acest punct de vedere, sunt romanii cu varste cuprinse intre 45 si 64 de ani, iar in ce priveste distributia pe tipul de localitate de resedinta orasenii sunt mai atenti la modul in care isi impart banii decat locuitorii din zona rurala.

Potrivit sursei citate, aproape jumatate din totalul persoanelor chestionate sunt de parere ca efectele pandemiei COVID-19 se vor resimti major asupra vietii lor chiar si dupa ce va fi trecut cu totul. Un procent aproape similar au declarat ca perioada prin care trec acum i-a determinat sa-si reevalueze planurile de viitor, sa controleze mai strict resursele pe care le au la dispozitie si sa se orienteze mai mult catre tehnologia digitala.

Totodata, la nivel general, putin sub 60% dintre romani au precizat ca ar fi acord sa treaca prin aceleasi restrictii daca s-ar produce un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Etichete: studiu romani pandemie, restrictii pandemie, masuri protectie coronavirus, efecte epidemie covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: