Studiu: Antioxidantii din hibiscus detin proprietati anti-obezitate

08/03/2023
Studiu: Antioxidantii din hibiscus detin proprietati anti-obezitate

Studiu: Antioxidantii din hibiscus detin proprietati anti-obezitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-antioxidantii-din-hibiscus-detin-proprietati-anti-obezitate/

Antioxidantii din hibiscus detin proprietati anti-obezitate care pot contribui la gasirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru tinerea sub control a greutatii corporale. Este concluzia unui studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT), informeaza agentia de presa Xinhua.

Studiul, publicat in International Journal of Food Science and Technology in decembrie 2022, a cercetat felul in care compusii antioxidanti (extracte fenolice) si acizii organici (acid hidroxicitric) obtinuti din Hibiscus sabdariffa, o varietate rezistenta de hibiscus, pot sa inhibe formarea celulelor adipoase, relateza si Agerpres.

In timp ce celulele tratate doar cu acid hidroxicitric nu au prezentat modificari ale continutului de grasime din adipocite, extractele fenolice au putut sa reduca acumularile de lipide cu aproximativ 95% in celulele stem derivate din tesut adipos uman.

“Acesti compusi fenolici sunt obtinuti din plante si pot fi consumati de oameni, de aceea ar trebui sa existe putine efecte secundar sau chiar deloc”, a declarat coordonatoarea studiului, Manisha Singh, care urmeaza studii de doctorat la RMIT, potrivit surselor citate.

In viitor, echipa de la universitatea australiana intentioneaza sa incapsuleze extractele fenolice pentru a le folosi in produse alimentare sanatoase, deoarece autorii studiului sunt de parere ca extractele pot fi transformate in particule mici si utilizate la prepararea unor bauturi racoritoare.

Etichete: antioxidantii, hibiscus, obezitate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: