Studiu: 80% dintre toti copiii autisti sunt baieti

16/08/2011

Studiu: 80% dintre toti copiii autisti sunt baieti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-80-dintre-toti-copiii-autisti-sunt-baieti/

Potrivit unei noi cercetari in domeniu, riscul ca un copil sa sufere deĀ autismĀ este mai ridicat in cazul celor care au unul dintre parinti, frati sau surori cu aceasta maladie, informeaza Agerpres.

Astfel, in familiile care au deja un copil suferind de autism, rata sindromului la fratii sai si surorile sale mai mici este de 20,1%. Ea trece de 32,2% daca mai multi sunt autisti.

“Acesta este studiul cel mai extins intocmit vreodata despre fratii si surorile mai mici ale copiilor autisti. Niciun studiu pana in prezent nu a pus in evidenta un risc atat de ridicat de autism pentru acesti copii”, potrivit dr. Sally Ozonoff, profesor de psihiatrie si de stiinte ale comportamentului in M.I.N.D. Institute si principal autor al acestei cercetari.

La baieti, riscul de autism este mai mare, peste 26% si depaseste 32% daca doi sau mai multi dintre fratii lor mai mari sunt autisti.

De asemenea, 80% dintre toti copiii autisti sunt baieti. Cel putin asta a rezultat din studiul efectuat pe un esantion de 664 de copii.

Estimarile realizate de reprezentantii centrelor federale americane de control si prevenire a maladiilor arata ca un copil din 110 nou-nascuti este afectat de autism in SUA.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: