Studentii si absolventii de medicina au nevoie de consiliere in cariera

11/09/2014

Studentii si absolventii de medicina au nevoie de consiliere in cariera

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studentii-si-absolventii-de-medicina-au-nevoie-de-consiliere-in-carierastudentii-si-absolventii-de-medicina-au-nevoie-de-consiliere-si-orientare-in-cariera/

controale-in-spitaleCei mai multi studenti la medicina (85,5%) si medici rezidenti (88,2%) considera ca activitatile de consiliere si orientare profesionala sunt necesare atunci cand vine vorba de a alege specializarea potrivita.
De asemenea, acestia mai cred ca in acest mod pot avea optiuni multiple in ce a ce priveste cariera lor.

 Studiu al Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi

Aceasta este concluzia unui studiu realizat in perioada  iunie – august 2014 prin aplicarea de chestionare pe un eșantion de 380 de studenți și 153 medici rezidenți în cadrul proiectului ”Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes”, studiu derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T. Popa ” Iași în parteneriat cu Societatea Studenților Mediciniști Iași.

Până acum, 58.9% dintre studenti au răspuns că nu au apelat la servicii de consiliere și orientare profesională,  22,6% doresc să apeleze, iar 18,5% nu au o părere formată în acest sens.

De asemenea, si 58,1% dintre medicii rezidenți au răspuns că nu au apelat la servicii de consiliere și orientare profesională în vederea alegerii specialității medicale pe durata studiilor lor de licență.

”Rezultatele acestui studiu confirmă premisa de la care am pornit acest proiect și anume nevoia reală a studenților la medicină de a fi consiliați și orientați profesional în vederea alegerii specialității. Studenții mediciniști știu foarte bine că au nevoie de mai multe informații în ceea ce privește specificul specializării, doresc să afle mai multe de la specialiști în cadrul workshopurilor și au nevoie de consiliere. Într-un context dificil, în care constatăm o puternică demotivare a viitorilor medici de a profesa în România, noi ne propunem ca dincolo de pregătirea de specialitate, să le arătăm studenților ce înseamnă locul de muncă, ce particularități are și să îi ajutăm să afle ce li s-ar potrivi cel mai bine”, a declarat prof. Dr. Doina Azoicăi, decanul Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Gr.T. Popa” Iași.

Proiectul Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: