Studentii, pusi pe drumuri si fara card

02/06/2015

Studentii, pusi pe drumuri si fara card

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studentii-pusi-pe-drumuri-si-fara-card/

Examen pentru obtinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentisti si farmacistiDe cand cu cardul de sanatatate, nu doar ca medicii se “imbolnavesc”,dar pacientii nu mai stiu pe unde s-o apuce, iar oficialii o tin dintr-o declaratie intr-alta despre cat de bine merge totul.

Ca sistemul sanitar din Romania este bolnav si ambiguu, se tot spune de ani de zile, doar ca atunci cand ar da semne de insanatosire, oarecum, mereu mai apare cate ceva care ii altereaza starea de sanatate.

Acum, studentii din Romania, desi asigurati prin lege, sunt pusi pe drumuri. Tinerii nu fac sport doar de dragul de a se mentie, ci pentru ca au nevoie sa dovedeasca un fapt in litera legii, acela ca sunt asigurati.

Toata aceasta tevatura se datoreaza Ministerului Educatiei, e data aceasta, care…a uitat sau nu a gasit timp sa trimita pana acum CNAS-ului lista cu numele studentilor, o sarcina pe care de altfel si-a asumat-o. In acest context, studentii, asiguratii direct sunt tot cei care au de suferit, pentru ca risca sa nu fie tratati la timp.

Luam exemplul unui student in anul II la Universitatea Politehnica din Bucuresti, care la acest moment nu figureaza in baza nationala a celor care au asigurari de sanatate.

“Am intrat pe cnas.ro, mi-am introdus CNP-ul si raspunsul pe care mi l-au dat ei a fost ca persoana nu este asigurata si nu are card emis. Am fost la secretariat sa-mi scot o adeverinta pentru sanatate, dupa vreo doua saptamani mi-a aprobat-o decanul”, spune el, citat de Digi24.

In vara acestui an, Ministerul Educatiei va trebui sa intocmeasca lista cu toti studentii, pentru ca de la toamna tinerii sa aiba cu totii card.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: